Billigaste räntan på lån

Många som tar lån av olika slag är väldigt måna om att lånet de tar ska vara så billigt som möjligt. Detta är fullt förståeligt, för vem vill väl betala onödigt mycket i låneräntor när det finns så många andra, roligare saker att göra med pengarna? Som tur är finns det idag faktiskt så många olika lånegivare att välja mellan att det går att komma betydligt billigare undan om man gör lite research och försöker leta upp ett så billigt lån som möjligt. Men hur gör man egentligen i praktiken för att hitta den billigaste räntan på lån? Här kommer några tips.

Använd jämförelsetjänster för lån

Dessa är supersmidiga för att hitta den billigaste räntan på lån, eftersom de gör allt jobb åt dig, då de med automatik listar alla lämpliga lån som de känner till i prisordning. Det är därför verkligen superlätt att se vilket lån som verkligen är det billigaste. Har man inte använt dessa prisjämförelsetjänster tidigare kan man lätt hitta dem med hjälp av sökmotorer.


Använd flera olika jämförelsetjänster

Olika jämförelsetjänster samarbetar nämligen med och känner till olika lånegivare, så man kan inte lita på att alla lånegivare som finns i Sverige finns med i en viss jämförelsetjänst av det här slaget, även om de bättre jämförelsetjänsterna listar ett väldigt stort antal lånegivare. Därför får man i regel det bästa och mest rättvisa resultatet om man använder sig av åtminstone ett par olika jämförelsetjänster. Eftersom dessa tjänster ju är automatiserade och snabba behöver detta inte ens ta särskilt lång tid, så slarva inte gällande detta!

Billigaste räntan

Recension:

Billigaste räntan
Betygsatt av: Bankfakta
Betyg: 4.2/5

Jämför alltid den effektiva årsräntan

Ibland visas nämligen även andra räntor i någon form på lånegivarnas hemsidor, i deras marknadsföringsmaterial och så vidare, men dessa räntor kan dessvärre vara missvisande av olika anledningar. Därför är det alltid enbart vad man kallar för den effektiva årsräntan som man ska titta på i detta sammanhang och inget annat, för att jämförelsen ska bli så rättvis som möjligt. Annars kan det nämligen mycket väl vara så att du i själva verket sitter och jämför äpplen och päron med varandra.