Besegra högskoleprovet

Klara högskoleprovet

Ska du skriva högskoleprovet?

Ska du skriva högskoleprovet så har du en spännande tid framför dig. Många tror att det inte går att studera för det men det gör det absolut. Högskoleprovet är ett prov som ska visa på bred kunskap och en viss del studenter av varje årgång på universiteten kommer ifrån högskoleprovet. Hur stor delen är avgör varje universitet. Det är dock ett bra sätt för de personer som kanske inte har de bästa betygen från gymnasiet men ändå känner att de kan mer än vad deras betyg säger. Gymnasiet är en svår tid på många sätt och det kan vara så att man hamnade fel på något sätt och att betygen inte känns rättvisa helt enkelt. Då är det bra med högskoleprovet och ska du göra bra ifrån dig på varje del så behöver du studera. Högskoleprovguiden är ett verktyg som kommer hjälpa dig att klara alla delar på provet och förhoppningsvis gör att du kommer in på din drömutbildning.

Vilka delar ingår i högskoleprovet?

De delar som ingår i högskoleprovet är samma från år till år. Det finns ingen maxgräns för hur många gånger du kan göra högskoleprovet. Det anordnas varje termin, alltså en gång på våren och en gång på hösten. ORD är en del och det innebär att förstå svenska ord. Alltså, vanlig ordkunskap. Alla delar i högskoleprovet kommer med svarsalternativ och du kommer att få ett ord och sedan så gäller det att väja rätt synonym till detta ord. LÄS är en annan del och det är svensk läsförståelse. Du läser en text och ska därefter svara på en massa frågor om texten och dess innehåll. MEK betyder meningskomplettering och ELF innebär engelsk läsförståelse. Alla dessa delar finns på provet, men det finns även andra.

XYZ kallas den del som testar din matematiska problemlösningsförmåga. KVA kallas den del som testar din förmåga att göra kvantitativa jämförelser. NOG kallas den del som testar din förmåga att föra kvantitativa resonemang och slutligen finns det en del som heter DTK. DTK innebär att du testas i Diagram, Tabeller och Kartor. En del kommer att vara test inför nästa upplaga av högskoleprovet. Det betyder egentligen ingenting för dig i ögonblicket eftersom du inte vet vilken del det är, men den delen kommer inte att räknas in i slutresultatet. Har du tur så är det en del du har skrivit dåligt på. Har du otur så är det din bästa del.

Vad ingår i Högskoleprovguiden?

Vad ingår i Högskoleprovguiden?

Det är mycket bra som ingår i Högskoleprovguiden. Det finns både en VIP-upplaga och en gratisupplaga. VIP-upplagan kommer naturligtvis med många fler funktioner och den kommer att hjälpa dig ytterligare. Oavsett vilken så får du en hel del övningsuppgifter, dubbelt så många med VIP. Du får en del med förklaringar även i gratisversionen men otroligt många fler om du betalar lite. Det är nog värt att betala lite för att göra dig själv rättvisa och göra så bra du kan på provet. Förutom övningar med facit får du också videogenomgångar och detaljerade kunskapsanalyser med Högskoleprovguiden tillsammans med tips och utmaningar.

Vad är det bästa med VIP?

De största fördelarna med VIP kommer här under. Du kommer som sagt att klara dig även med gratisversionen men du kommer kanske ångra dig efteråt och undra hur bra du egentligen hade kunnat göra om du bara hade betalat lite. Köper du VIP till ett prov så kommer du att få all hjälp du behöver för att besegra högskoleprovet. Med VIP så får du en personlig coach. Hen kommer att kunna berätta för dig vilka delar du bör fokusera på för att höja dig så mycket som det bara går. Kör du fast eller har frågor kan du ställa dessa till din coach. Du får också tillgång till olika beprövade tekniker för varje specifik del för att göra ett så bra resultat som möjligt. För att göra varje del så bra som möjligt måste du helt enkelt träna på varje del. Med hjälp av Högskoleprovguiden så kommer du kunna identifiera vilken del som är din svagaste och du kan efter det lägga mer krut på att förbättra just den delen.

Bra resultat på högskoleprovet.

Det finns inga nackdelar med att skriva högskoleprovet. Det enda som kan vara negativt är ifall du blir väldigt stressad och mår dåligt över det och att det tar en hel dag att skriva provet. Stressen kan du dock minska genom att studera och att det tar lång tid är bara ett bevis på att det är ett grundligt prov som betyder mycket. Ge dig själv de bästa förutsättningarna och kom utvilad och med lite fika så att du klarar av att hålla uppe koncentrationen hela dagen. Även om du skulle göra ett riktigt dåligt resultat så spelar det ingen roll. Du kommer inte att bli bortvald från ett universitetet på grund av högskoleprovet utan det kan bara vara dig till gagn.