Biliga lån

När det gäller lån så är detta i regel en utgift som de flesta helst inte betalar allt för mycket för, för visst finns det väl betydligt roligare saker att lägga sina pengar på än just lån av olika slag? Det är därför inte konstigt att efterfrågan på så billiga lån som möjligt är stor, men förvånansvärt många har tyvärr inte så bra koll på hur man egentligen hittar de mest prisvärda lånen, så här kommer en kort guide till just detta:

Billiga lån

Dra nytta av automatiska lånejämförelsetjänster
Dessa är nämligen framtagna av olika sorters ”låne-experter” på nätet, som har stor erfarenhet av lån, och kan guida dig till massvis av olika låntagare, vilket så klart betyder att du inte missar någon bra potentiell lånegivare, bara för att du inte hört talas om dem förr eller liknande. Dessa jämförelsetjänster är dessutom mycket lättförståeliga, eftersom de listar alla de möjliga lånealternativen i prisordning, vilket gör det mycket lätt att se vilket lån som egentligen är det allra billigaste. Du betalar inte heller något för att använda dessa tjänster, så du har absolut inget att förlora på att åtminstone ge dem ett försök.


Om du aldrig använt denna typ av tjänster förr, kan du enkelt leta upp dem via vilken sökmotor som helst för att komma igång med att använda dem.

Ta reda på om du är berättigad till någon form av ränterabatt hos någon lånegivare
Det finns nämligen en hel del lånegivare som t.ex. samarbetar med olika fackförbund och andra intresseorganisationer, och därför kan medlemmarna i dessa organisationer få olika förmåner som t.ex. ränterabatter, särskilt förmånliga villkor och liknande när de tar lån av dem. Även om du tror att detta inte är aktuellt i ditt fall kan besparingarna i dessa fall vara så stora att vi rekommenderar dig att kolla upp detta i alla fall. Så fundera på alla dina medlemsskap som du har, och kolla upp sedan om någon lånegivare har ett avtal med de organisationer du redan är medlem i.

Baka ihop dina nuvarande lån med det nya lånet
Detta gör du genom att höja ditt befintliga lån. Det är inte alltid detta lönar sig, men eftersom det är lättare att få riktigt bra räntor och villkor på större lån än på de mindre av dem, kan detta ändå vara värt att prova. För att ta reda på om detta är en bra ide i just ditt fall eller inte, tar du kontakt med den lånegivare du har det befintliga lånet av, och frågar vad de kan erbjuda dig, helt enkelt.