Billån utan kreditvärdighet

Om du mist din kreditvärdighet, dvs. om du av långivare idag anses ha en sämre ekonomi, kan det vara svårt att få lån och krediter. Detta är något som de flesta som befinner sig i denna situation kan leva med, men det finns förstås vissa situationer då detta är svårare än annars. En sådan situation är om man verkligen behöver ta ett lån för att skaffa en bil eller uppgradera sin bil, vilket är otroligt viktigt för många, eftersom många i Sverige är väldigt beroende av sina bilar, på grund av de långa avstånden. Att få ett billån utan kreditvärdighet är dock väldigt svårt många gånger, då de traditionella långivarna, som t.ex. vanliga banker, inte är beredda att ta några större risker genom att låna ut pengar till dig.

Att ta ett billån

Men det finns faktiskt ett bra knep som den som behöver ta ett billån utan kreditvärdighet kan ta till, om det skulle vara så att man redan fått nej överallt annars. Och det är att vända sig till en av de lite mer nischade och mindre traditionella långivarna som finns i Sverige idag, istället för till de vanliga bankerna och så vidare. Många av de mer nischade långivarna är nämligen betydligt ”snällare” i sina kreditbedömningar än vad de traditionella bankerna är. Detta gör att dina chanser att få ett lån av dem är större, och dessutom finns det faktiskt vissa nischlångivare som gjort det till sin specialitet att hjälpa just dem med en svagare ekonomi, t.ex. dem som har betalningsanmärkningar och så vidare.


De flesta känner förstås inte till dessa långivare sedan innan när de vill ta denna typ av lån, men du kan lätt hitta dem med hjälp av vilken sökmotor som helst, så låt inte detta hindra dig från att ge detta ett försök.

Billån utan kreditvärdighet

Några saker som kan vara bra att känna till om lån från dessa, mer nischade långivare:

  • Att man ofta inte kan låna hur mycket som helst av dem. Istället är de lånebelopp som erbjuds ofta lite mindre, men de exakta lånebeloppen beror förstås på vilken långivare du i slutändan väljer. Dessa lån är därför främst passande för dig som antingen behöver och vill köpa en lite billigare bil eller vill låna mindre summor för att reparera bilen eller liknande, inte för dig som vill köpa en mycket dyr bil.
  • Att dessa lån i regel inte räknas som sedvanliga billån, utan de är istället blancolån som vilket annat lån utan säkerhet som helst.
  • Att dessa lån i regel är lite dyrare än de vanliga billånen, eftersom lånegivarna som beviljar dem trots allt tar en större risk genom att ge dig ett lån, vilket får som följd att detta även märks på priset på lånet.