Billiga mobillån

Så kallade mobillån, eller smslån, som de ofta också kallas, är kända för att inte vara de billigaste lånen som man kan få tag på. Många tror därför att det inte ens finns något sådant som billiga mobillån, men stämmer detta verkligen?

I vårt tycke gör det inte det, av flera olika anledningar:
För det första kan man inte jämföra den effektiva räntan och priserna på mobillån med vanliga låns räntor och kostnader. Detta eftersom mobillån inte alls tas under lika långa perioder som vanliga lån, och den effektiva räntan som visas på alla lån är ju den så kallade effektiva årsräntan, vilket ju betyder att man tar lånet ifråga under ett helt år. Det gör man ju dock i regel inte med mobillån, som istället har en återbetalningstid på en månad, två månader eller max. tre månader. Att titta på en årsränta för dessa lån blir därför, som de flesta säkert förstår, väldigt missvisande och konstigt. Man bör därför inte jämföra mobillåns räntor och priser med vanliga lån, utan endast med andra mobillåns, om man nu är intresserad av prisjämförelser och liknande.


För det andra kostar inte alla mobillån lika mycket, utan det finns istället ganska avsevärda skillnader priserna emellan. Detta betyder i sin tur att det finns vissa mobillån som är ganska dyra, det är inget vi kan sticka under stol med på något vis, men å andra sidan finns det flera ganska prisvärda alternativ också. Din uppgift som låntagare är därför att hitta de billigaste möjliga mobillånen, om det är så att du inte vill betala allt för mycket för mobillånet du tar, utan istället hitta så billiga mobillån som möjligt.

Billiga mobillån

Hur hittar man då dessa billiga mobillån?
Vårt tips gällande detta är att du använder dig av en av de många automatiska lånejämförelsetjänster som finns på nätet för att göra detta. Dessa automatiska tjänster listar nämligen olika lånealternativ i prisordning åt dig, vilket gör det väldigt lätt att se vilket mobillån som är billigast och så vidare, vilket förstås är till mycket stor hjälp i sammanhanget.
Har du inte använt dessa tjänster tidigare hittar du dem på bara någon sekund med hjälp av en sökmotor.