Direktlån

Ansök om ett direktlån

Många undrar över vad så kallade direktlån är, för visst låter denna låntyp lite udda? Sanningen är dock att man med direktlån inte menar något konstigt alls. Det är ett lån som man kan få beviljat direkt, utan att någon fastighet måste värderas, olika säkerheter lämnas och så vidare. Dessutom brukar direktlån bli utbetalda direkt, utan att man skriver under skuldebrev och liknande, vilket kan vara mycket tidskrävande, utan istället godkänner man villkoren på ett mer smidigt och snabbt sätt (exakt hur kan dock variera beroende på långivaren). T.ex. smslån är exempel på vanliga direktlån, eftersom man tar dessa genom att godkänna lånevillkoren via Internet eller per sms. Det finns dock även andra direktlånetyper utöver smslån.


Alla direktlån brukar vara så kallade blancolån. Detta betyder att lånen tas utan någon som helst säkerhet. Därför behöver man inte heller berätta vad man vill använda pengarna man lånar till, om man nu inte nödvändigtvis vill det förstås.

Direktlån

Viktigt att tänka på om man vill ta ett direktlån

Alla direktlån är absolut inte likadana. Istället finns det ganska stora skillnader mellan de långivare som gör utbetalning direkt. Det är med anledning av detta av yttersta vikt att läsa all information man kan komma över om ett visst lån som intresserar en. Missa t.ex. aldrig att läsa lånevillkoren eller liknande, för då kan det mycket väl hända att du missar mycket viktig information i sammanhanget.

Att tänka på när man ska låna pengar direkt

Ibland kan man få oväntade utgifter och får inte pengarna att räcka till. Då finns det möjlighet att få hjälp genom att ta ett snabblån. Det kan hjälpa att lösa de ekonomiska problemen för stunden, men man måste vara medveten om att det är ett lån och alla lån måste betalas tillbaka tids nog. Men innan man tar hjälp av ett snabblån finns det en del att tänka på. Även om det känns enkelt och som en snabb lösning kan det tillkomma en del kostnader som man inte har räknat med. Alla lånföretag tar alltid betalt för att låna ut pengar i form av ränta och andra avgifter.

Hur mycket ränta och eventuella avgifter som tillkommer varierar mellan de olika långivare. Därför är det väldigt bra att jämföra mellan olika långivare innan man tar ett lån. Man kan känna sig väldigt stressad om man hamnar i en ekonomisk kris och det är lätt att man då tar förhastade beslut. Det är därför väldigt viktigt att man tänker sig för en extra gång innan man tar första bästa lån. Det är också bra att fundera på om man verkligen är i behov av pengar, eller om det inte kan vänta tills man får någon form av inkomst nästa gång.

Snabblån direkt

Snabblån direkt

Ett snabblån innebär precis som namnet lyder, ett snabbt lån som man får tillgång till direkt. Det är en fördel för de som är i behov av ett lån snabbt. Givetvis är det en bra lösning om man kan få tillfällig och snabb hjälp. Men man får tänka på att ett snabblån kan kosta mycket och dessutom kan man få förödande kostnader om man inser att man inte kan betala tillbaka lånet i tid.

Man har oftast en kort period på sig att betala tillbaka lånet, vanligen 30 dagar. Vissa långivare kan dock erbjuda förlängning på återbetalningstiden om man meddelar i god tid att man behöver förlänga den. Det finns också långivare som erbjuder en längre återbetalningstid än 30 dagar, men det brukar inte skilja jättemycket. Det kanske handlar om 10-30 dagar extra, beroende på lånebelopp och vilket låneinstitut det är. Ett snabblån är alltså bra om man vill lösa en tillfällig ekonomisk situation, men man måste tänka efter innan så att man vet säkert att man har råd att betala tillbaka lånet.

Ränta på lån

Långivare får själva bestämma vilken ränta de ska ta och det innebär att kostnaderna kan bli högre än beräknat om man inte tar reda på vad företagen erbjuder för räntesats. Det är också en anledning till varför man ska jämföra olika låneföretag och jämföra deras lån kontra deras ränta och eventuella avgifter som kan tillkomma. Anledningen till att företagen tar ränta på sina lån är enkel. De tar ränta på lånen för att de måste tjäna på att låna ut pengar till människor, så att de i sin tur kan få företaget att gå runt och generera pengar till bolaget. De eventuella avgifterna som kan tillkomma är till exempel aviavgift, uppläggningsavgift och/eller fakturaavgift.

Det måste man alltså också ha med i beräkningarna innan man tar ett lån. Om man vet med sig att man inte har någon möjlighet att betala dessa kostnader så är det en bra idé att avstå från lånet. Om man jämför olika långivare med varandra får man också reda på om respektive långivare har några eventuella kampanjer som man kan ta del av. Det absolut viktigaste som man bör tänka på när man tar ett lån är att veta att man faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid.