Gratis microlån

Den som intresserar sig för microlån och söker efter lånegivare eller helt enkelt bara information om microlån på nätet kommer ofta i kontakt med olika erbjudanden om gratis microlån. När detta händer för första gången, undrar förstås många om dessa erbjudanden är seriösa eller om det rör sig om någon form av lurendrejeri. För varför skulle väl microlånegivarna ge någon ett gratis lån?
Svaret är att det faktiskt finns en viss logik bakom gratis microlån, vilket med andra ord betyder att dessa erbjudanden faktiskt är på riktigt. Man bör därför inte med automatik anta att alla sådana erbjudanden som man stöter på är någon slags bluff och båg, men givetvis bör man granska varje erbjudande som intresserar en noga, så att man vet vad det är man ger sig in på.


Vad har då lånegivarna för intresse av att erbjuda gratis microlån?
Detta gör lånegivarna för att locka till sig nya låntagare. Konkurrensen olika låntagare emellan är nämligen mycket stor, vilket gör att alla lånegivare måste använda sig av en rad olika knep för att locka till sig fler låntagare. Bland annat försöker de komma på bra reklamkampanjer, göra det extra lätt och smidigt för alla låntagare att ansöka om lånen på olika sätt, men de försöker även ta fram så bra specialerbjudanden för nya låntagare som möjligt, och vad kan väl vara mer förmånligt än att ge någon ett microlån helt gratis? Det är därför inte särskilt överraskande att detta är något lånegivarna gör. Efter att den första microlånegivaren började erbjuda detta alternativ, följde nämligen allt fler av deras konkurrenter detta exempel, och idag finns det faktiskt riktigt många olika lånegivare som erbjuder detta.

Gratis Microlån

Men någon hake måste det väl finnas?
Nja, det beror väl på vad man menar med hake. Dock är det viktigt att lyfta fram att dessa gratis microlån endast erbjuds helt nya låntagare hos en viss lånegivare. Har du redan lånat av en viss lånegivare tidigare, kommer du därför i regel inte att kvalificera dig för deras gratiserbjudanden.

Dessutom är det i regel inga stora summor man kan låna när man tar ett gratis microlån, utan det rör sig ofta enbart om mindre summor. Detta eftersom denna typ av erbjudanden givetvis även lockar en hel del personer som kanske inte tar lånet av helt ärliga och bra anledningar.

Viktigt att tänka på om du vill testa att ta ett gratis microlån
Precis som vi nämnde tidigare, är det mycket viktigt att veta vad man ger sig in på innan man ansöker om ett visst specifikt gratis microlån. Du får därför aldrig slarva med att läsa igenom villkoren för låneerbjudandet samt all annan information om lånet som du kan hitta, för då kan du lätt missa någon viktig faktor i sammanhanget, t.ex. hur och när lånet ska återbetalas, och så vidare. Att lånet är gratis betyder ju nämligen inte att det inte ska betalas tillbaka, utan enbart att du inte betalar någon ränta eller avgifter för att ta det.