Hitta en bra bilförsäkring

När det gäller vilken bilförsäkring som verkligen är den bästa kan man få massvis med olika råd. Och eftersom vilken bilförsäkring som egentligen är bäst i viss mån även är en smaksak, beroende på vad det är för bil du kör, samt beroende på dina vanor, kan detta endast göra detta med att teckna en bilförsäkring ännu mer förvirrande. Men vissa saker är i regel alltid de samma, oavsett vem som tecknar försäkringen, så här kommer några konkreta tips när det gäller att välja mellan olika bilförsäkringar, som vi tror kan hjälpa de flesta:

Låt det ta tid

Vissa är nämligen så ointresserade av försäkringar, samt blir så stressade när det är dags att teckna dem att de väljer en bilförsäkring väldigt fort. Detta är dock i regel ett misstag, eftersom det är just då man ofta väljer en mindre lämplig bilförsäkring. Så låt det ta tid att hitta den rätta bilförsäkringen för dig, och fundera igenom dina behov noga, som t.ex. vilken typ av försäkring till bilen du egentligen behöver; bara en trafikförsäkring, en halvförsäkring eller en helförsäkring, och så vidare.


Samla dina försäkringar

Den som samlar flera försäkringar hos en och samma försäkringsgivare kan nämligen få ganska betydande rabatter, vilket förstås kan göra att man kan spara relativt mycket pengar. I vissa fall kan detta innebära att man bör kolla upp de försäkringsbolag bil man redan har andra försäkringar hos först när man ska teckna en bilförsäkring, i andra fall kan det innebära att man även ser över sitt övriga försäkringsinnehav, för att se om man kan flytta några andra försäkringar samtidigt som man flyttar bilförsäkringen eller skaffar en ny bilförsäkring.

Hitta en bra bilförsäkring

Hur man kan hitta en bra bilförsäkring online

Om du har specialbehov av något slag, eller om du inte tycker att de bilförsäkringar du stöter på är tillräckliga av någon annan anledning, kan det även vara bra att veta att det går att teckna olika tilläggsförsäkringar hos de flesta försäkringsbolagen. Så titta gärna på dem också, för att se om de kan erbjuda det du söker.

Allt påverkar premien

En del slarvar tyvärr när de skickar in försäkringsofferter eller tecknar bilförsäkringar, och höftar till saker som körsträckor, och så vidare. Detta är dock ett misstag, eftersom varje uppgift du anger påverkar den försäkringspremie du får betala. Så dubbelkolla alltid varje uppgift du skickar in till ett försäkringsbolag, så att alla uppgifter verkligen stämmer!

Tänk även på att det finns saker man kan göra för att påverka försäkringspremien själv, utöver saker som bilens ålder och körsträcka, som inte kan ändras, hur gärna man än skulle vilja det. Bland annat kan det faktum att du parkerar bilen i ett låst garage göra att du kan få en lägre försäkringspremie. 

Titta över din bilförsäkring varje år

Många har nämligen slentrianmässigt kvar samma bilförsäkring utan att ens tänka på det, år efter år. Då är dock inte chansen att man har den bästa möjliga bilförsäkringen så stor, och framför allt om det var länge sedan man jämförde bilförsäkring senast, kan det finnas stora pengar att spara på att göra en jämförelse nu. På senare år har nämligen flera nya aktörer tillkommit på försäkringsmarknaden, som kan vara intressanta att titta på. Så gör det till en vana att alltid se över försäkringsmarknaden lite grann åtminstone vid varje årsförfallodag, när din bilförsäkring ska förnyas! Läs mer på försäkrabilen.se