Juridik

Hitta en passande affärsjurist – En guide

Om du är företagare eller jobbar på ett företag som behöver en affärsjurist av olika anledningar kan det kännas riktigt svårt att hitta den rätta affärsjuristen för uppdraget. De flesta av oss som inte är jurister har ju trots allt en väldigt begränsad kunskap om juridiska saker, vilket gör att alla affärsjurister känns duktiga, medan man samtidigt inte förstår något alls själv. Men självklart är inte så fallet. Istället kan det finnas ganska stora skillnader olika affärsjurister emellan. Just därför har vi satt ihop denna guide till att välja affärsjurist, som vi hoppas kan vara till hjälp för dig i sammanhanget:

Vet vad det är du behöver
Givetvis är alla affärsjurister, precis som vi andra, bra på olika saker. För att du ska få mest för pengarna när du anlitar en affärsjurist är det dock bäst om du anlitar en affärsjurist som har just det du behöver hjälp med som specialitet, vad detta än må vara.Givetvis kan det vara svårt för dig som lekman att veta vad varje affärsjurist är bra på, men enligt vår erfarenhet brukar de flesta av dem vara öppna med detta. Så kan du förklara vad det är du behöver på ett bra sätt, brukar affärsjuristen kunna tala om för dig om detta är möjligt eller inte!

Kolla gärna referenser
Du kanske inte kan prata med referenserna själv (det är inte så vanligt att man gör det i dessa sammanhang), men du kan åtminstone se efter om de andra kunder de har är respektabla och liknar dig, till sin inriktning eller annars.

Googla gärna affärsjuristens (eller byråns) namn
Då kan du ta reda på en hel del mer än vad affärsjuristen själv kanske talar om för dig, samt vad andra har att säga om denne. Google är därför alltid ett värdefullt hjälpmedel att ta till innan man anlitar en affärsjurist!

Hur är prissättningen?
I mångt och mycket är priserna ganska lika mellan olika affärsjurister, men vissa skillnader kan förekomma. T.ex. kan en del affärsjurister tillåta att du betalar för enstaka uppdrag, medan andra kräver att du betalar en löpande kostnad för deras tjänster och så vidare. Även att ta en titt på betalningsvillkoren innan du gör ditt val rekommenderas därför, så att du i slutändan väljer en affärsjurist som har betalningsvillkor som passar dig.