Jämför gratis sms lån

Som de flesta som är intresserade av sms lån redan vet kan man få dessa lån helt gratis numera, tack vare att konkurrensen de olika sms långivarna emellan är så hög, vilket fått dem att komma på massvis med olika sätt att konkurrera ut varandra på. Gratis sms lån är ett exempel på saker dessa långivare gör för att locka till sig kunder, och detta erbjuds faktiskt av en hel rad olika långivare.

Att hitta ett gratis sms lån att ta är därför inte ett större problem, däremot kan det på grund av att det som sagt finns flera banker att välja mellan vara svårt att veta vilket gratis sms lån man egentligen ska ta. Därför kommer här en kort guide till hur du jämför gratis sms lån tills du hittar det bästa för dig.


Steg 1: Leta upp flera passande banker

Detta gör du på enklaste möjliga sätt med hjälp av sökmotorer som Google. Sök helt enkelt efter ”gratis sms lån”, ”första sms lånet gratis” eller liknande, så bör sökmotorn kunna hitta en hel rad långivare åt dig som erbjuder detta eftersom de flesta långivare som har denna typ av erbjudanden skriver tydligt om detta på sina hemsidor.

Steg 2: Ta reda på hur mycket du kan låna av varje långivare

Detta skiljer det nämligen en hel del gällande. Vissa lånar ut så mycket som 4 000 kronor gratis (mer än så är dock mycket ovanligt), medan andra enbart lånar ut mellan 500 kronor och 1 000 kronor utan kostnad. Vilket gratis sms lån som passar dig bäst beror därför i mycket hög grad på hur mycket det egentligen är du vill låna.

Jämför gratis sms lån

Steg 3: Ta reda på vilken återbetalningstid som gäller hos varje långivare

Även när det gäller detta är nämligen skillnaderna ganska stora, även om väldigt långa återbetalningstider är mycket ovanliga. Istället har de flesta gratislån av det här slaget mycket korta återbetalningstider, men exakt hur korta återbetalningstiderna är varierar lite. De flesta vet ju dock under hur lång tid de skulle vilja ta sitt lån. Så det är en god ide att anpassa sig efter detta när man försöker avgöra vilket billigt smslån som egentligen funkar bäst för de egna behoven.

Steg 4: Ta en titt på hur du betalar tillbaka lånet

När du väl tagit dig igenom alla dessa steg bör du ha hittat ett lån som passar dig relativt bra. Då är det bara kvar att ta reda på hur du egentligen ansöker om lånet hos just den långivare det gäller. Som ett tips kan vi tipsa om att de flesta ansökningarna av det här slaget sker via långivarens hemsida och/eller via sms, men som sagt finns det vissa variationer olika långivare emellan.