Jämför microlån

Om du bestämt dig för att ta ett så kallat microlån är det för din egen skull viktigt att du inte tar det första bästa microlånet du stöter på. Detta eftersom prisskillnaderna olika mikrolån emellan är ganska stora, och det finns ju förstås ingen anledning att betala onödigt mycket för denna typ av lån. Det bästa du kan göra som potentiell låntagare är därför att göra en ordentlig jämförelse av olika microlån innan du ansöker om ett. Men hur gör man egentligen en så bra jämförelse av microlån som möjligt? Här kommer några tips.

Använd automatiska tjänster för att jämföra mikrolån

Dessa är nämligen supersmidiga och har koll på massvis med olika långivare. Vilket gör att du inte missar någon riktigt bra banker, bara för att du själv aldrig hört talas om denna förr. Dessutom är det betydligt mindre tidskrävande att jämföra mikrolån och olika långivare via dessa tjänster, istället för att göra detta manuellt, så det sparar dig även en hel del tid.


Men använd flera automatiska tjänster för detta!

Alla jämförelsetjänster samarbetar nämligen inte med alla olika långivare, så det är inte säkert att du kommer att hitta alla långivare i varje tjänst du använder. Därför rekommenderar vi att du tittar i flera olika jämförelsetjänster exempelvis Mudi.nu. Inte bara i en (ju fler tjänster du kan använda, desto bättre!), då detta kommer att ge dig mer sanningsenliga resultat. Då kan du ju nämligen se efter om samma resultat återkommer i mer än en tjänst. Om så är fallet, kan du förmodligen lita på det du ser, men är skillnaderna stora, kan det vara läge att titta runt ett varv till.

Jämför microlån

Dubbelkolla uppgifterna som är viktiga

Detta eftersom det händer att tjänsterna har delvis föråldrade uppgifter gällande vissa saker, då det är lite olika hur ofta dessa tjänster uppdateras. Är det t.ex. framför allt priset som är viktigt för dig (vilket förstås inte alls är ovanligt i dessa sammanhang)? Då bör du alltså kolla upp priserna på de billiga mikrolån som verkar billigast i tjänsten det gäller manuellt också. Endast så kan du ju trots allt vara säker på att uppgifterna är helt korrekta.