Banklån

Kan man ta ett blancolån med betalningsanmärkning?

Om du har en betalningsanmärkning tror du kanske att det skulle vara kört för dig att ta ett lån, som ett blancolån. Och vi förstår i så fall att du tror detta, för förr var det mycket riktigt så att det kunde vara väldigt svårt att få lån om man hamnat i denna situation. Idag är dock lånemarknaden mer utvecklad, vilket bland annat betyder att det faktiskt finns lånegivare som kan tänka sig att låna ut pengar även till den som har en betalningsanmärkning.Observera dock att vi absolut inte menar att den som har en betalningsanmärkning kan få ett blancolån överallt, för så är verkligen inte fallet. Istället ställer sig de flesta lånegivare fortsatt negativt till låntagare med betalningsanmärkningar. Det finns dock vissa lånegivare som gjort det till sin specialitet och nisch att låna ut pengar till dem som befinner sig i lite udda situationer, t.ex. har en betalningsanmärkning. Det är just dessa lånegivare man måste vända sig till för att få ett blancolån med betalningsanmärkning.

Men jag har inte koll på vilka dessa lånegivare är!

Det är ingen fara. Du kan nämligen snabbt och enkelt ta reda på detta med hjälp av sökmotorer, så detta är absolut inget vi förväntar dig att du själv ska ha koll på. Sök istället i sökmotorer som Google efter detta, så kommer du snabbt att hitta låneföretag du kan vända dig till.

Finns det någon nackdel med att låna av dessa företag?

Det gör det dessvärre, så man kan inte säga att allt är helt frid och fröjd ändå. De lånegivare som kan tänka sig att låna ut pengar till dem med betalningsanmärkningar anser nämligen att det finns en något högre kreditrisk, dvs. risk för att de inte får tillbaka sina pengar, och för att kompensera för detta tar de ut lite högre räntor på de blancolån de lånar ut till dig. Du får därför räkna med att ditt blancolån blir något dyrare än om du hade kunnat vända dig till en annan lånegivare. Samtidigt har ju du som har en betalningsanmärkning inte så många val i detta sammanhang, så även ett lån med lite sämre ränta är väl kanske bättre än inget lån alls?