Kan man ta ett blancolån utan kreditupplysning?

Om du är på väg att ta ett blancolån, men även planerar att ta fler, kanske större eller viktigare lån, som t.ex. ett bolån, i framtiden, kan det vara bra att se till så att man undviker att få allt för många kreditförfrågningar på sig. Detta kan nämligen av framtida kreditgivare och/eller lånegivare tolkas som att man har många lån, då det ser ut som att man tagit många olika lån, vilket ses som en svaghet i kreditbedömningssammanhang.Dock är det svårt att ta lån helt utan kreditupplysningar, då alla lånegivare måste kolla upp så att man kan betala tillbaka lånet på något sätt. Om du försöker komma på ett sätt att ta ett blancolån utan kreditupplysning kan vi därför upplysa om att det inte går. Däremot kan man göra så att man försöker hitta en lånegivare som inte använder sig av UC, dvs. Upplysningscentralen, som företaget egentligen heter, då detta är den mest populära kreditupplysningsbyrån i Sverige idag, och därmed det företag som de allra flesta banker och kreditgivare samarbetar med. Så fort en förfrågan registreras hos dem kan man därför räkna med att kommande kreditgivare och lånegivare kommer att se detta.

Blancolån

Alla lånegivare och kreditgivare samarbetar dock inte med just UC, eftersom det även finns andra kreditupplysningsföretag som erbjuder samma tjänst som dem. Ansöker man om lån eller krediter hos dessa företag är det inte alls lika säkert att de lånegivare som använder UC kommer att se detta i framtiden. (Vi kan dock INTE garantera att de inte gör det, men vi tror åtminstone inte att de borde göra det)

Hur hittar man då lånegivare som inte använder UC som leverantör?
Detta gör du enklast genom att söka på exempelvis ”blancolån utan UC”, ”lån utan UC” eller liknande i en sökmotor. Då kommer nämligen sökmotorn att lyfta från några låneföretag som skriver på sina hemsidor eller liknande att de inte använder sig av UC:s kreditupplysningar.