Ord som börjar på Ä

Ord på Ä. Älgen äter äpplen.

I det svenska alfabetet är ”Ä” en viktig bokstav som skiljer sig från det engelska alfabetet. Det är ett bokstav som ger språket dess unika ljud och betydelse.

Betydelsen av bokstaven ä

Ä-karaktern är unikt i det svenska språket och används utan tvivel om många ord. Dess ursprung är ur fornnordiska språket, där den representerade en vokal. I svenska, uttals ’ä’ ligger vanligtvis mellan ’a’ och ’e’. Detta gör att vi kan skapa mer dynamiskt språk.

Ord som börjar på Ä

Det finns många ord i svenska språket som börjar med bokstaven ”Ä”. Dessa ord omfattar en mängd olika kategorier, inklusive substantiv, verb och adjektiv. Här är en lista över tolv svenskor ord som startar med bokstaven ”Ä”.

Älg

Älg är ett stort däggdjur som är infödd i norra halvklotet. I Sverige är älgen ett populär symbol, och den är också känd för att kunna simma och navigera genom snö.

Äpple

Ett vanligt frukt som är älskat över hela världen, äpplet finns i många olika varianter, från sura Granny Smith till söta Golden Delicious. I Sverige är äpplen ofta skördade under sensommar och tidig höst.

Ärlig

Ärlig är ett adjektiv som beskriver någon som talar sanning och inte försöker vilseleda människor. Att vara ärlig anses vara en grundläggande dygd i de flesta samhällen.

Ämne

En term som ofta används i vetenskap, ett ämne är en viss typ av materia med konstanta fysiska eller kemiska egenskaper. Ämnen kan förvandlas till varandra genom kemiska reaktioner.

Älska

Ett verb som uttrycker en stark emotionell känsla av tillgivenhet. Älska kan användas på många sätt, för att uttrycka allt från romantisk kärlek till kärlek till en hobby eller aktivitet.

Äventyr

Äventyr refererar till en spännande upplevelse eller en ovanlig händelse. Äventyr kan vara allt från att resa till en ny plats till att prova en ny aktivitet.

Ängel

I religiösa traditioner, är änglar andliga varelser som agerar som budbärare från Gud. I populär kultur, symboliserar änglar ofta renhet, godhet och skydd.

Änka

En änka är en kvinna vars make har dött och som inte har gift om sig. Termen används också metaforiskt för att beskriva en kvinna som har förlorat något som var avgörande för henne.

Ärtor

Ärtor är små, runda frön som kommer i poddar. De är höga i fiber och protein, och används ofta i soppor, grytor, och som en sida rätt.

Ägg

Ägg är en vanlig matprodukt, producerad av fåglar och andra djur. De används i allt från bakning till matlagning och är en av de mest mångsidiga ingredienserna i köket.

Äta

Äta är handlingen med att konsumera mat för att ge kroppen näring och energi. Äta är en universell aktivitet och är central för människans överlevnad.

Ände

Ände kan referera till något slut, vare sig det är slutet på en bok, en period i tid, eller en geografisk plats.

Som du kan se, börjar många olika ord på ”Ä”. De förekommer i en mängd olika sammanhang och är en centralt del av det svenska språket.

Ord som börjar på:

Här hittar du listor med ord som börjar på varje bokstav i det svenska alfabetet:

ABCDE
FGHIJ
KLMNO
PQRST
UVWXY
ZÅÄÖ