Kreditkort från Mastercard

Av kreditkortsföretagen är kanske VISA det mest kända, men även Mastercard är väldigt populärt, och näst mest känt, i både Sverige och i en rad andra länder. Men vilka är egentligen Mastercard, och är det en god ide att skaffa ett av deras kort? Detta ska vi försöka reda ut åt dig, så att du som står i valet och kvalet mellan ett kreditkort från Mastercard, och ett kort från en annan kortutgivare, som t.ex. VISA, American Express, Diners och så vidare, lättare kan avgöra om just ett Mastercard skulle kunna passa dig eller inte.

Om företaget Mastercard

Mastercard är, precis som de flesta andra kreditkortsföretag, ett amerikanskt företag, med huvudkontor i den amerikanska delstaten New York. Företaget är börsnoterat sedan år 2006. Företaget har långa anor, men mellan 1966 och 1979 använde man två andra namn för produkten: Interbank och Mastercard. Numera är dock det nuvarande produktnamnet – Mastercard – välkänt, och det är inte troligt att det kommer att ändras igen.

Mastercard kort går att använda över hela världen, och produkten är nästan lika utbredd som VISA. Dock förekommer vissa regionala skillnader, beroende på var man befinner sig i världen. På vissa håll kan Mastercard användas på fler ställen än VISA, på andra ställen är VISA mer utbrett. I Sverige har det dock egentligen ingen betydelse vilket av korten man skaffar. Att granska var Mastercard är utbrett är mest relevant för den som ofta reser till ett visst land, en viss region eller liknande, då kan det vara bra att kolla upp så att man faktiskt kan använda Mastercard just där.


Vad kostar det att skaffa ett Mastercard?

Detta beror på vilken bank eller vilken kreditgivare du skaffar kortet genom, då olika företag tar olika mycket betalt för detta. Dessutom kan villkoren för kortet, vilka förmåner man får med när man skaffar kortet, och så vidare variera beroende på vem man skaffar kortet av. Har du bestämt dig för att du vill ha ett kreditkort från Mastercard, kan det därför löna sig att titta lite på vilka priser, villkor och förmåner olika företag kan erbjuda för detta.