Kreditkort utan årsinkomst

Att det kan vara svårt att få lån om man av olika skäl saknar en fast eller hög årsinkomst har nog många förståelse för, men många i denna situation blir ganska förvånade när det även visar sig att det kan vara svårt att få ett kreditkort utan årsinkomst också. Detta eftersom man kan övertrassera kreditkort, dvs. skapa en skuld på kortet, medvetet eller omedvetet, och detta ser då kortutgivaren som en risk.

Det behöver dock som tur är inte vara helt kört att skaffa kreditkort utan årsinkomst. Det finns nämligen en del kortutgivare som kan tänka sig att ge dig kreditkort även om du saknar årsinkomst helt eller har en mycket låg årsinkomst. Dock brukar inte själva krediten som kan läggas på kortet beviljas i dessa fall.


Tänk även på att saker som man kanske inte själv tänker på som inkomst kan räknas som en inkomst av kortutgivaren. Exempel på detta är pensioner, arbetsstöd och studiemedel. Du kan därför i vissa fall räkna med dessa inkomster som en inkomst vid ansökan.

Kreditkort utan årsinkomst

Att bli beviljad av kortutgivaren

Det bästa sättet att hitta en kortutgivare som kan bevilja dig ett kreditkort utan årsinkomst är att kontakta så många kortutgivare du kommer på (utan att faktiskt söka om kortet!) och fråga dem om detta skulle vara möjligt. Tänk på att det kan vara lättare att få kreditkort utan årsinkomst av en kortutgivare, t.ex. Mastercard eller en bank, som du har varit kund hos länge tidigare, förutsatt att du skött dig förstås. Vi kan därför rekommendera att du börjar med att kontakta de kortutgivare som du redan har någon slags positiv relation med i detta skede.