Lån fast många förfrågningar

En man som vill låna pengar trots många förfrågningar

Det finns en hel del saker som kan sätta stopp för den som behöver ta ett lån. En sådan sak kan vara om man har väldigt många kreditförfrågningar sedan tidigare. Detta gör nämligen att det verkar som att man har många lån och krediter sedan tidigare, vilket inte är något som långivarna ser positivt på. Detta gäller oavsett om du faktiskt fick de lån och krediter som du ansökte om när förfrågningarna registrerades eller inte.

Många försöker därför se till så att man håller antalet UC-förfrågningar lågt, men vad kan man egentligen göra om man redan har många förfrågningar, för att man helt enkelt inte visste att detta var något negativt? Är det då verkligen helt kört att få lån?Låna trots många förfrågningar

Svaret är att det behöver det inte vara, men det är helt klart lite jobbigare att få lån trots många förfrågningar än för den som saknar detta.
För det första bör man när detta diskuteras komma ihåg att alla förfrågningar till UC, dvs. kreditförfrågningar, endast ligger kvar under ett år. Det man kan göra för att förbättra sina chanser att få lån trots att man har många förfrågningar är att kolla upp när den sista förfrågningen man har på Ucn gjordes. Ansöker man om ett lån efter att ett år gått sedan denna tidpunkt, har man ju inte alls detta problem längre, så detta är en lösning vi verkligen kan rekommendera, om den bara funkar för dig.

Låna trots att man har många förfrågningar

I vissa fall kan det ju dock vara så att man inte alls kan vänta med lånet, utan verkligen behöver ha det snabbt. I dessa fall rekommenderar vi att du vänder dig till långivare som har som specialitet att hjälpa just personer som har en lite annorlunda eller svagare ekonomisk situation. Dina chanser att få lån är nämligen betydligt bättre hos dem. Det är relativt lätt att ta reda på vilka långivare detta är med hjälp av sökmotorer och liknande. Du kan även kontakta dessa långivare innan du ansöker om ett lån av dem, för att fråga hur de ser på din situation.

Lån utan UC

Upplysningscentralen (UC), är ett kreditupplysningsföretag. De har tillstånd att utföra kreditupplysningar på privatpersoner och företag. Dessa kreditupplysningar kan de sedan förse banker och långivare med. För långivare fungerar kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode lika bra som Upplysningscentralen (UC). Det enda som skiljer de två förstnämnda från UC är att de inte tillåter andra långivare att se dina tidigare kreditupplysningar. Om du t.ex. har ett flertal Bisnode-upplysningar gjorda sedan tidigare så är det ingenting som nya långivare kan se. Att ta ett lån utan UC har den fördelen att det inte påverkar din kreditvärdighet. Du behåller ditt kreditvärde och i och med att långivaren inte ser dina tidigare förfrågningar så kan du få en bättre ränta på ditt lån.

Lån utan UC

Att undvika många förfrågningar

Det man absolut inte ska göra i denna situation är att skicka ut ansökningar hej vilt till många olika låneföretag. Då det enda detta i regel leder till är att man får fler avslag och fler förfrågningar registrerade på sig. Vilket ju endast förvärrar din situation ytterligare.

Kan man, är det bästa i denna situation givetvis att försöka bli av med inte bara förfrågningarna man har dragit på sig, utan även skulderna man har sedan tidigare. Även skulder syns nämligen i dessa förfrågningar, så kan man, bör man verkligen försöka ordna upp sin ekonomi både gällande förfrågningar och lån innan man ens söker om fler lån!