Banklån

Lån fast många förfrågningar

Det finns en hel del saker som kan sätta stopp för den som behöver ta ett lån. En sådan sak kan vara om man har väldigt många kreditförfrågningar sedan tidigare. Detta gör nämligen att det verkar som att man har många lån och krediter sedan tidigare, vilket inte är något som lånegivarna ser positivt på. Detta gäller oavsett om du faktiskt fick de lån och krediter som du ansökte om när förfrågningarna registrerades eller inte.

Många försöker därför se till så att man håller antalet UC-förfrågningar lågt, men vad kan man egentligen göra om man redan har många förfrågningar, för att man helt enkelt inte visste att detta var något negativt? Är det då verkligen helt kört att få lån?Låna trots många förfrågningar

Svaret är att det behöver det inte vara, men det är helt klart lite jobbigare att få lån trots många förfrågningar än för den som saknar detta.
För det första bör man när detta diskuteras komma ihåg att alla förfrågningar till UC, dvs. kreditförfrågningar, endast ligger kvar under ett år. Det man kan göra för att förbättra sina chanser att få lån trots att man har många förfrågningar är att kolla upp när den sista förfrågningen man har på Ucn gjordes. Ansöker man om ett lån efter att ett år gått sedan denna tidpunkt, har man ju inte alls detta problem längre, så detta är en lösning vi verkligen kan rekommendera, om den bara funkar för dig.

Lån fast många förfrågningar

I vissa fall kan det ju dock vara så att man inte alls kan vänta med lånet, utan verkligen behöver ha det snabbt. I dessa fall rekommenderar vi att du vänder dig till lånegivare som har som specialitet att hjälpa just personer som har en lite annorlunda eller svagare ekonomisk situation. Dina chanser att få lån är nämligen betydligt bättre hos dem. Det är relativt lätt att ta reda på vilka lånegivare detta är med hjälp av sökmotorer och liknande.

Du kan även kontakta dessa lånegivare innan du ansöker om ett lån av dem, för att fråga hur de ser på din situation.


Att undvika många förfrågningar

Det man absolut inte ska göra i denna situation är att skicka ut ansökningar hej vilt till många olika låneföretag. Då det enda detta i regel leder till är att man får fler avslag och fler förfrågningar registrerade på sig. Vilket ju endast förvärrar din situation ytterligare.

Kan man, är det bästa i denna situation givetvis att försöka bli av med inte bara förfrågningarna man har dragit på sig, utan även skulderna man har sedan tidigare. Även skulder syns nämligen i dessa förfrågningar, så kan man, bör man verkligen försöka ordna upp sin ekonomi både gällande förfrågningar och lån innan man ens söker om fler lån!

Recension:

Lån fast många förfrågningar
Betygsatt av: Bankfakta
Betyg: 4.5/5