Lån hos Thorn

Thorn låter kanske inte som den mest självklara lånegivaren för många som ska ta lån. Dock kan det mycket väl vara en passande lånegivare för en hel del personer som behöver ta lån, fast man kanske inte alltid tänker på detta. I denna artikel kommer du att få information om allt som rör att ta lån hos Thorn, så att du enklare kan avgöra om detta är något som skulle kunna passa dig eller inte.

Vilka är egentligen Thorn?
Företaget Thorn har en betydligt längre och mer anrik historia än de flesta företag som lånar ut pengar i Sverige idag. Detta ursprungligen österrikiska företag startade nämligen sin verksamhet redan på 1940-talet, då man började hyra ut olika elektronikprodukter till dem som inte kunde eller ville köpa egna vitvaror eller annan hushållselektronik. I Sverige har man varit verksamma sedan år 1969, så man har även en lång historia inom Sverige, men de renodlade låneprodukterna, som blivit Thorns huvudsakliga verksamhet numera, är nyare än så.


Vilka typer av lån kan man ta av denna lånegivare?
Du kan låna mindre och mellanstora belopp av Thorn. Deras max. gräns för lån är nämligen 50 000 kronor (tidigare var max. beloppet 25 000 kronor, men beloppet höjdes under år 2013 till hela 50 000 kronor), men du kan självfallet även låna mindre belopp än så om du vill det. Det minsta möjliga lånebeloppet hos denna lånegivare är 500 kronor.

Låntagare hos Thorn kan dessutom välja mellan flera olika återbetalningstider på lånet man tar, på mellan 12 och 60 månader. Valmöjligheterna är med andra ord många, men alla Thorn lån har det gemensamt att de är så kallade lån utan säkerhet. Ingen säkerhet behövs därför lämnas i samband med att man ansöker om ett Thorn lån, och du behöver faktiskt inte ens berätta för Thorn vad det är du vill låna till, utan det är helt upp till dig själv vad du gör med pengarna.

Lån hos Thorn

Vem kan då få lån av Thorn?

    För att bli beviljat ett lån av Thorn måste du uppfylla vissa minimikrav som låntagare. I skrivande stund är dessa:

  • Att du har en inkomst som syns på deklarationen
  • Att du saknar betalningsanmärkningar
  • Att du är minst 18 år gammal.

Annat som kan vara bra att veta om Thorn lån
Fast ingen säkerhet krävs för att få ett lån av Thorn, tar man alltid på Thorn en kreditupplysning i samband med att en ansökan om lån kommer in till dem.
Du kan ansöka om ett lån av Thorn direkt på Thorns hemsida. Detta är enligt många det smidigaste sättet att ansöka om lånet på, och skulle det vara så att lånet blir beviljat, får du det ofta utbetalt redan samma dag, förutsatt att du ansökte om lånet under en vardag.