Banklån

Lån med e-legitimation

I samband med att man ansöker om lån måste man identifiera sig på något sätt, för att undvika att missbruk av olika slag sker, t.ex. att man ansöker om ett lån i någon annans namn. På sistone har den mest populära identifieringsmetoden i dessa sammanhang blivit så kallade e-legitimationer.

Att ta lån med e-legitimation är nämligen både säkert, smidigt och går snabbt, förutsatt att man redan har en e-legitimation förstås. Man kan nämligen inte skaffa e-legitimationen av låneföretaget, utan detta gör man av en fristående aktör, och detta måste vara gjort innan man ansöker.

E-legitimationer används dock förstås inte bara när man ansöker om lån, utan det kan även användas till mycket annat, t.ex. för att identifiera dig hos olika myndigheter, hos andra företag, och så vidare. Att skaffa en e-legitimation, om man nu inte redan har detta, är därför i regel en bra idé, då man har användning av detta till mycket.


Vilka företag kräver e-legitimation när man ansöker om lån?

Antalet företag som använder sig av e-legitimation växer hela tiden, så det är svårt för oss att ha en aktuell lista på detta här. Men några företag som använt sig av e-legitimation för identifiering redan länge är bland annat Bigbank, Risicum och OK Money.

Lån med E-legitimation

Bra att känna till

Har man inte e-legitimation, men däremot ett Bank ID, kan det vara bra att veta att även ett Bank ID i vissa fall kan användas för identifikation hos en del låneföretag. Dock är Bank ID i detta sammanhang inte lika utbrett som e-legitimation.

Recension:

Lån med e-legitimation
Betygsatt av: Bankfakta
Betyg: 4.6/5