Låna 200,000 kronor

Att vara i behov av att låna 200,000 kronor är väldigt vanligt, för trots att detta vid första anblick kan tyckas vara ett stort belopp, är det samtidigt inte så svårt att göra åt 100,000 kronor på t.ex. en renovering där hemma, ett inköp av ett begagnat fordon eller liknande. Samtidigt är detta inte ett jättelitet belopp, utan ett lån av denna storlek kan, om man inte väljer det med omsorg, bli en rejäl belastning på ekonomin. Det är därför viktigt att lägga lite energi på att försöka välja rätt lån när man ska låna 100,000 kronor. Här kommer några tips som vi hoppas ska hjälpa dig välja rätt om detta är aktuellt för dig.


Jämför flera olika lånegivare innan ansökan

Det finns nämligen väldigt många olika lånegivare som man kan vända sig till om man vill låna 200,000 kronor. Detta är förstås bra, eftersom detta gjort att priserna drivits ned i viss mån, men det innebär även att man bör vara noga med att jämföra de olika lånealternativ och lånegivare man har att välja mellan, då det är ganska osannolikt att det första lånet man stöter på faktiskt är det bästa. Detta kan man, om man har ont om tid, eller helt enkelt inte tycker att det är så intressant med lånejämförelser, göra med hjälp av automatiska lånejämförelsetjänster, det går också bra. Det viktiga i sammanhanget är att en ordentlig jämförelse görs vid något tillfälle.

Låna endast om du har råd med lånet

Skulle det vara så att du inte klarar av att sköta ditt lån kan nämligen följderna bli väldigt kostsamma för dig, då extra avgifter läggs på vid för sen betalning och så vidare. Vi rekommenderar därför alla som vill låna 200,000 kronor att med hjälp av olika kalkyler och liknande säkerställa att man verkligen har en ekonomi som klarar av detta.
Skulle det vara så att du känner dig det minsta osäker på detta, kan det vara bättre att avstå från att ta lånet, istället för att chansa.

Låna 200,000 kronor

Fundera på vilken återbetalningstid som funkar bäst

När det gäller detta har folk nämligen väldigt olika preferenser. En kort återbetalningstid innebär ju att man blir av med lånet snabbare, men å andra sidan betalar man mer för lånet under den återbetalningstid man har. En längre återbetalningstid kan å andra sidan leda till en mer ”bekväm” återbetalningssumma varje månad, men å andra sidan har man då kvar sitt lån under en längre period, vilket kanske inte är så önskvärt. Så väg båda alternativs fördelar och nackdelar mot varandra, för att ta reda på vad som funkar bäst i just din situation!


Fundera på hur viktigt det är för dig att få lånet snabbt

Vissa lånegivare kan nämligen betala ut sina lån till dig betydligt snabbare än andra, men dessvärre är inte alltid de lånegivare som är snabbast även de som är bäst. Du bör därför inte av ren slentrian försöka välja ett lånealternativ som är så snabbt som möjligt, utan fundera istället noga på om det faktiskt är viktigt för dig med ett så snabbt lån som möjligt eller inte. Glöm inte att det här med snabbhet ofta är något som man direkt eller indirekt, betalar lite extra för. I vissa fall kan de extra kostnader som ett snabbt lån innebär vara värt det, så vi menar inte att man aldrig ska ta de snabba lånen, bara att man från fall till fall måste göra en individuell avvägning gällande om detta är värt extra kostnader eller inte.

Kolla in denna video om du vill lära dig mer om Handelsbanken´s mobilbank:

forumet Zatzy kan du läsa en diskussion om att just låna 200,000 kronor. Så säger de på forumet:

Jag har en kompis (född -84). Han ska så fort hans provanställning övergår till fast anställning (om en månad) ta ett större billån.
Han säger att han ska låna c:a 200000:- och köpa sig en M3 E36 cab i Tyskland.
Jag rådde han att låna max c:a 100000:- istället och spara lite av lönen i ett par månader och köpa en 325cab eller kanske en 328 4-dörrars E46.

Att betala av 100000:- skulle ta cirka 6-7 år. Amortera runt 2000:-
Hur lång tid tar det att betala av 200000:-?
Hur funkar det? Dubbla tiden eller amorteringen?
Nån som har erfarenheter? hur mkt amorterar ni?

Vad tycker ni? 100,000 eller 200,000?

Tjänar han bra med kosing så kan det va en idé att ta lån.
Men ta ett lån på 100k å sen betala av det på 6 år för en bil..njaaa. inget jag skulle göra iaf.
Jag hade ett mindre lån som jag betala av på 1 år..1900kr/månaden å det va inget vidare kul.
Betala 2000 kr/månaden + försäkring, soppa, service så är han lätt uppe i 4000 kr/månaden.
Sen får man ju räkna med värdeminskningen på bilen, ränta bl.a. kan bli en dyr affär.

Men tycker han att glida BMW Cab är värt det så är det bara att ta lån.

Bäst ni hör med banken om frågor om amorteringar å sånt.

Du kan inte direkt bestämma hur mycke du ska amortera per månad men du kan bestämma på hur många år du ska ta lånet. Längre tid lägre månads kostnad. Men om du ska låna till bil så brukar dom vilja att det tas på max 3-4 år. Säljer du bilen så står du med ett lån och ingen bil.
Du får hem ett räkning/inbetalningskort varje månad (om du väljer det) å där står det hur mycke om återstår att betala, ränta å sånt. varierar säkert från bank till bank iofs

Att ge råd eller ”avråd” om att låna 100 tuss eller 200,000 till en bil blir väldigt subjektivt och väldigt svårt då endast din polare sitter med alla svar på de frågor man bör ställa sig när man funderar på att ta ett lån, köpa bil, köpa hus, köpa med lånade pengar…

Gå in på bytbil.com där finns det två länkar till SEB och Skandiabanken där du kan räkna lite fram och tillbaka och få åtminstonde ett hum om vad det kostar, räkna på olika löptider, kontantinsats eller inte, olika lånebelopp, om du har en rak betalningsplan eller annuitetslån… Både på sk billån (med insats) och ”blancolån” (”använd pengarna till vad du vill”).

Enkelt uttryckt, ett dubbelt så stort lån givet samma löptid kommer kosta dubbelt så mycket, eller enklare uttryckt; din polare måste ut med dubbelt så mycket cash i månaden för att betala amortering och ränta.

Jo, du kan bestämma hur mycket du vill amortera varje månad (annuitet).

Jo, du kan lösa lånet i förtid alternativt amortera mer vissa månader. Kan dock kosta lite alternativt orsaka lite ”administrativt krångel” beror på bank, finansbolag…

Oavsett vilka råd man ger och vilka ni vill lyssna till så beror ju allt på vilken privatekonomi din polare har, hur mycket han vill och kan lägga ned på inköp av bil, och som tidigare talare nämnt, hur mycket pengar han har räknat in i kalkylen för att hålla bilen rullandes… (rep, service, soppa, försäkring, trim, styling, dekaler, wunderbaum mm mm)