Låna pengar arbetssökande

När man är arbetssökande är kanske inte alltid ekonomin så bra som man skulle vilja. Därför är det ofta just när man är arbetssökande som man kan vara i behov av ett lån. Dessvärre är ju dock bankvärlden så knasigt uppbyggd att man inte alltid kan få ett lån när man som mest behöver det, dvs. just när man är arbetssökande. Många långivare kräver ju nämligen att man har en fast inkomst i form av lön för att en låneansökan ska bli beviljad. När man vänder sig till t.ex. storbankerna brukar det nästan bli stopp på en låneansökan automatiskt när man är arbetssökande, vilket förstås kan kännas mycket frustrerande.


Det behöver dock inte vara helt kört att få lån som arbetssökande idag, eftersom det finns ett stort antal mindre och mer nischade långivare man kan vända sig till, som kan bevilja lån även åt dem som befinner sig i en lite annorlunda ekonomisk situation. Ett exempel på detta är de olika låneföretag som beviljar så kallade smslån och snabblån. De är nämligen inte lika petiga när det gäller låntagarnas ekonomiska situation som många andra långivare.

Arbetssökande och vill låna pengar

Vårt bästa tips för dig som är arbetssökande och vill låna pengar är därför att ansöka om lån hos sådana långivare. Ofta kan man via sökmotorer få tips gällande vilka långivare som är extra generösa, så vill du få lite tips kring specifika långivare som du kan vända dig till, rekommenderar vi att du söker på t.ex. ”låna pengar arbetssökande” eller liknande sökord i valfri sökmotor.

Låna pengar arbetssökande

Tänk även på att om du blev arbetslös nyligen så syns detta inte på din UC än, eftersom det tar tid för en sådan ekonomisk förändring att synas i UC:n. Detta kan betyda att du kan få lån i vissa fall, om långivaren inte frågar specifikt om du har ett jobb eller inte. Dock bör du givetvis inte ta ett lån om du är arbetssökande och inte är säker på om du kan betala tillbaka lånet eller inte.

Detta leder nämligen i regel enbart till en ännu sämre ekonomisk situation, då obetalda lån innebär extra kostnader i form av förseningsavgifter, påminnelseavgifter och liknande.

Sist men inte minst kan du som har en borgensman ibland få lån tack vare detta. Då ha ju nämligen banken ytterligare en persons inkomst som en slags säkerhet för ditt lån, vilket gör att de kan ha överseende med dina ekonomiska ”brister”, som t.ex. arbetslöshet.