Låna pengar trots en betalningsanmärkning

Alla som har eller har haft en betalningsanmärkning vet nog om att detta ställer till det på en rad olika sätt. En sak som helt klart blir mer problematisk om man har en betalningsanmärkning är att ta lån. Detta då många långivare med automatik avslår låneansökningar, även små sådana, från alla som har betalningsanmärkningar. Dock är det inte helt kört att låna pengar trots betalningsanmärkning idag, trots att det var så förr. Istället finns det en del lånealternativ på den svenska lånemarknaden idag, som även passar den med en betalningsanmärkning.


Vad beror detta på?

Anledningen till detta är att betalningsanmärkningar är relativt vanliga idag, trots att så givetvis inte var fallet när systemet med betalningsanmärkningar infördes. Samtidigt är det så att man bara för att man dragit på sig en betalningsanmärkning inte automatiskt klarar sig utan lån under hela perioden då betalningsanmärkningen ligger kvar.

Detta har många låneföretag insett. Och de har därför försökt komma på lösningar för att kunna erbjuda även de som har betalningsanmärkningar lån. Detta ger förstås dem möjligheten att kunna bevilja fler lån.

Hur många låneföretag erbjuder då möjligheten att låna pengar trots betalningsanmärkning?

Detta är det väldigt svårt att svara på, eftersom ingen total översyn av detta gjorts, och eftersom nya låneföretag öppnas i Sverige hela tiden. Det finns dock minst tiotal olika långivare som man kan låna pengar av, om man har betalningsanmärkningar. Dock är givetvis dessa låneföretag, precis som alla andra låneföretag, olika förmånliga, och erbjuder olika stora lånebelopp och så vidare, så det kan vara så att alla långivare som erbjuder dig att låna pengar trots betalningsanmärkning inte passar just dig av olika anledningar.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Långivare som erbjuder dig att låna pengar trots betalningsanmärkning

Många använder sig av sökmotorer för att hitta företag som du kan låna pengar trots betalningsanmärkning av, så detta är ett alternativ. Man kan även använda sig av olika guider till denna typ av lån på nätet. Det finns nämligen flera av dem. Och dessa har i regel gjort en hel del jobb åt dig, genom att leta upp flera låneföretag som inte ser betalningsanmärkningar som ett problem. Man har sammanställa dessa i en lista. Vissa låneguider listar dessutom dessa långivare i prisordning eller liknande. På så sätt blir det lättare att se vilken långivare som egentligen är billigast.

Kan man lita på att man alltid får lån av dessa långivare?

Nej, det kan man inte. Istället görs det alltid en kreditprövning i samband med att du ansöker om ett lån från en lånegivare av det här slaget, precis som när du ansöker om andra typer av lån. I detta skede kan då låneansökan bli avslagen av olika anledningar.

Det faktum att dessa långivare kan tänka sig att låna ut pengar till dig trots att du har en betalningsanmärkning betyder inte nödvändigtvis att de tar lätt på andra lånekrav, som t.ex. att du tjänar ett visst belopp varje månad eller liknande. Så det är väldigt individuellt om man blir beviljad ett lån eller inte. Att få ett lån fast man har en skuld som gått till inkasso brukar vara något enklare, men även här gäller vissa regler.

Finns det några nackdelar med denna typ av lån?

Man kan säga att det finns en nackdel med lån som tas av långivare som även lånar ut pengar till dem med betalningsanmärkningar, och detta är att dessa lån i regel är något dyrare än vanliga lån.

Anledningen till detta är att långivarna, även de långivare som trots betalningsanmärkningen lånar ut pengar till dig, anser att alla som har betalningsanmärkningar innebär en större sk. kreditrisk, dvs. risken för att långivaren inte får tillbaka sina pengar är större, då man i viss mån anses vara en sämre betalare än andra. Denna utökade risk försöker då långivaren kompensera för genom att ta ut ett högre pris av dem med betalningsanmärkningar. Detta faktum är svårt att komma runt, men det går i viss mån att hitta det förmånligaste lånet, även för dig med betalningsanmärkningar, genom att jämföra flera olika lånealternativ.