Låna pengar utan fast inkomst

En del tror att det är helt kört att låna pengar utan fast inkomst, vilket på sätt och vis är ganska förståeligt, för detta är ju i regel vad långivarna själva påstår. Dessutom var det länge faktiskt så att man inte hade någonstans att vända sig om man ville ta ett lån, men saknade inkomst. Framför allt storbankerna hade ju länge noll förståelse för att man faktiskt kunde hamna i en sådan situation, men idag finns det som tur är en del alternativ för alla som vill låna pengar utan fast inkomst, fast detta inte är så välkänt. I denna artikel kommer vi att berätta lite om dessa olika alternativ, för att på så vis förhoppningsvis underlätta för alla som är intresserade av att låna pengar utan fast inkomst av en eller annan anledning.


Smslån utan fast inkomst

Det allra lättaste lånet att få när man saknar fast inkomst, eller om man har en väldigt liten fast inkomst, är ett sms lån. När det gäller dessa lån har du dessutom många alternativ att välja mellan, dels för att det finns väldigt många olika företag som erbjuder just smslån, men även för att de flesta av dem är väldigt generösa i sin kreditgivning, vilket i sin tur innebär att de inte ställer jättehöga inkomstkrav på dig som låntagare, vilket förstås är trevligt. De flesta som av olika anledningar saknar inkomst eller en hög inkomst har därför goda chanser att få denna typ av lån beviljat.

Låna pengar utan fast inkomst

Lite större lån utan fast inkomst

Nackdelen med smslån, hur bra och smidiga de än må vara med många mått mätt, är dock att de inte kan tas på väldigt stora belopp. Istället funkar smslånen i regel bara för de låntagare som behöver låna lite mindre belopp. Skulle det dock vara så att ett smslån inte är tillräckligt för dig, utan du behöver låna lite större belopp? Då finns det dock en del alternativ för dig också. Det finns nämligen låneföretag som är fullt medvetna om att det finns en efterfrågan på lån även bland de som anses ha en lite svagare ekonomi. Detta av olika anledningar, t.ex. just för att man saknar fast inkomst och så vidare.

Dessa långivare kan låna ut mellan 10000 och 40000 i vissa fall, även till den med lite svagare ekonomi. I regel kan man dock säga att dessa lite ”snällare” långivare ofta är lite dyrare än gemene långivare. Så att låna av dem kommer att kosta dig lite mer än vad ett lån från en mer traditionell långivare hade kostat. Men det går alltså att låna pengar utan inkomst av dem, och ibland är det ju faktiskt så att nöden inte har någon lag, utan man måste nöja sig med det som står till buds.