Låna trots betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning idag, vet du förmodligen redan att detta kan ställa till med mer praktiska problem än vad man tror innan man råkat ut för detta själv. Väldigt små och ”oviktiga” saker, som man förr inte lade allt för stor vikt vid kan t.ex. bli betydligt svårare och jobbigare än vad de var förr. Ett exempel på något som som ofta försvåras en hel del när man drar på sig en betalningsanmärkning är att ta lån. De flesta långivare låter nämligen inte dig låna trots betalningsanmärkning, utan de föredrar helt enkelt att låna ut pengar enbart till dem som inte har några betalningsanmärkningar.


Dock går det att låna trots betalningsanmärkningar idag, det är bara lite svårare än att ta ett lån när man inte har några betalningsanmärkningar alls. Detta beror på att det finns en hel del smarta långivare som märkt att det faktiskt finns en stor efterfrågan på lån även till personer som har betalningsanmärkningar, och därför beslutat sig för att erbjuda detta, för att kunna hävda sig i den hårda konkurrensen som finns på lånemarknaden i Sverige idag. Dessa långivare är dock inte lika många som de ”vanliga” långivarna, som lånar ut pengar till mer traditionella låntagare, så skulle du bestämma dig för att låna trots betalningsanmärkning, bör du vara förberedd på att du kommer att ha färre långivare och alternativ att välja mellan än andra.

Detta betyder absolut inte att du inte kan komma över ett bra lån, inte alls, men det kan vara bra att vara realistisk i detta sammanhang och förstå att risken för att man får betala lite mer för lånet än andra finns. Detta hänger förstås ihop med att man har färre valmöjligheter.

Låna trots betalningsanmärkning

Dock är det fortsatt en bra ide att titta på flera olika lån och långivare innan man ansöker om ett lån, även om det handlar om att låna trots betalningsanmärkning. Du har ju kanske inte lika många valmöjligheter som en del andra, men vissa valmöjligheter har du allt. Och genom att titta igenom dessa noga kan du komma betydligt billigare undan, så det är verkligen en god ide att göra en ordentlig jämförelse innan man ansöker om ett lån!