Låna utan UC och saknar mobilabonnemang

När det gäller små lån, så kallade smslån eller snabblån, är långivarna ofta mycket ”snällare” och benägna att överse små brister i din ekonomi, med dig som långivare och så vidare. Dock betyder detta inte att allt är möjligt när man vill ta denna typ av lån. Vissa restriktioner finns trots allt. Två vanliga restriktioner, som kan vara svårt att komma undan är att låna utan UC, samt att ta ett lån om man saknar mobilabonnemang. Därför ska vi kort i denna artikel berätta lite om hur det egentligen ligger till gällande dessa två faktorer.

Kan man låna utan UC?

Alla långivare måste göra någon slags kreditbedömning för att kunna avgöra om du kan ta ett lån av dem eller inte. Detta kan man inte komma undan, och inte heller det faktum att de allra flesta långivare använder sig av kreditupplysningsföretaget UC, eller Upplysningscentralen, som är deras fulla namn, för att göra sina kreditupplysningar. Detta betyder i sin tur att en kreditförfrågan registreras på dina kommande kreditupplysningar från detta företag, vilket kan försvåra för dig, om det är så att du vill ansöka om andra lån framöver. De flesta långivare ser nämligen negativt på att man har allt för många lån, då detta anses vara en stor belastning på din privatekonomi.

Låna pengar utan UC och mobilabonnemang

Helt kört är det dock inte att låna utan UC, eftersom det finns ett fåtal långivare som inte använder UC:s upplysningar när de gör sin kreditbedömning. UC har ju nämligen en del konkurrenter också, så tar du ett lån via ett företag som samarbetar med en konkurrent till UC, kommer ingen kreditförfrågan att registreras hos UC, dock väl hos det andra företaget (i regel).


Hur vet man då vilka företag som inte samarbetar med UC?

Enklast tar man reda på detta genom att använda sig av sökmotorer. Söker man på t.ex. just ”låna utan UC” i vilken sökmotor som helst, kommer massvis med information om sådana företag att dyka upp i dem.

Kan man låna om man saknar mobilabonnemang?

Detta är betydligt svårare, eftersom mobilabonnemang används som ett sätt att identifiera sig på, av kreditföretagen som beviljar lånen. Detta eftersom det ju finns ganska begränsat med identifieringsmetoder annars. Enligt vår erfarenhet går det därför inte att få ett lån om man saknar mobilabonnemang, eller om man t.ex. har ett kontantkort som inte registrerats på någon viss person (dvs. dig) ännu.