Lendo

Lendo är en av de mest populära låneförmedlarna i Sverige. Detta betyder att Lendo inte själva lånar ut pengar till kunder, men att de gjort det till sin specialitet att jämföra många olika lånegivare med varandra, för att hjälpa kunderna hitta det bästa möjliga lånet för dem. Det är dock förstås fullt förståeligt om man som kund vill veta lite mer om vem det egentligen är man har att göra med, så här kommer några korta fakta om Lendo, som förhoppningsvis gör det lättare för dig att bestämma dig för om du vill använda deras tjänster eller inte:
Detta är för det första Sveriges största låneförmedlare. Det finns ingen annan låneförmedlare i landet som hjälpt fler kunder hitta det rätta lånet för dem. Varje år använder sig tusentals låntagare av deras tjänst för att hitta lån att ta.Du kan ansöka om lån via Lendo även om du har betalningsanmärkningar, då Lendo även samarbetar med lånegivare som godtar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Detta är därför en låneförmedlare som passar alla låntagare, oavsett deras ekonomi och möjliga tidigare ekonomiska bekymmer. Läs mer om Lendo här.

Man kan ansöka om både små och stora lån via tjänsten, det högsta möjliga lånebeloppet via tjänsten är dock 350 000 kronor.
Företaget har varit verksamt på den svenska lånemarknaden sedan år 2007, och har idag sitt huvudkontor i Stockholm, och är en del av Schibstedkoncernen, som är en av Nordens största mediekoncerner. Man har med andra ord ett riktigt storföretag i ryggen, vilket förstås är positivt på flera sätt.

Det är givetvis kostnadsfritt att använda Lendos tjänst, och alla uppgifter som du lämnar ifrån dig på deras sajt är skyddade, så att de inte kan hamna i orätta händer av en eller annan anledning. Det viktigaste att komma ihåg i sammanhanget är dock att du inte ingår ett avtal med Lendo när du tar ett lån via dem, utan via en specifik lånegivare. Vill du veta mer om lånegivaren som du har ett avtal med, är det därför en god ide att läsa på lite om denna specifika lånegivare också, när du väl vet vilken detta är.