Minilån utan ränta

Räntefria lån låter kanske som en utopi, men faktum är att man numera kan ta vissa lån, framför allt så kallade minilån utan ränta och avgifter. Ja, vi menar faktiskt att lånet man tar är helt gratis, hur otroligt detta än kan låta!

Hur är då detta möjligt?

Detta är möjligt eftersom en långivare från början erbjöd räntefria lån. Detta blev då ett mycket viktigt lockbete för denna långivare, som erbjöd minilån utan ränta, och sedan till sedvanliga priser, och gjorde att man fick många nya kunder. Detta var förstås inte konkurrenterna så glada över, då detta lockade iväg kunderna från dem, så för att stå sig i konkurrensen började även de erbjuda samma sak. Därför erbjuder i princip alla minilånegivare idag ränte- och kostnadsfria minilån.


Finns det någon hake med dessa erbjudanden?

På sätt och vis kan man säga att det gör det. Eftersom dessa erbjudanden är till för att locka nya kunder till företagen, erbjuds enbart de nya kunderna detta. Man kan därför inte få ett minilån utan ränta av dem om man redan är kund hos dem, utan för att kvalificera sig för erbjudandet måste man vara en helt ny kund för dem.

Dessutom ska ofta dessa minilån utan ränta betalas tillbaka relativt fort. De har med andra ord en mycket kort återbetalningstid, på t.ex. 14 eller 30 dagar, vilket kanske inte passar alla, då det är vanligt att man vill ha en längre återbetalningstid än så när man tar ett minilån. Detta är dock inte möjligt med dessa erbjudanden, utan då håller man sig alltid till de givna villkoren, tidtabellerna och så vidare som långivaren erbjuder som standard.

Minilån utan ränta

Det är även värt att nämna att minilån utan ränta oftast inte kan tas på jättestora belopp. Istället är det vanligast att man får låna mellan 500 och 3 000 kronor via dessa erbjudanden (den exakta summan varierar något beroende på långivaren), så att utnyttja dessa erbjudanden passar enbart dem som ändå behöver ett mindre lån.

Hur hittar man då ett företag som kan ge en ett minilån utan ränta och avgifter?

Enklast gör man detta med hjälp av sökmotorer eftersom i princip alla minilåneföretag har hemsidor och där skriver de förstås ofta om dessa erbjudanden, då detta som sagt är en viktig konkurrensfördel. Sökmotorerna hittar därför lätt och snabbt alla sådana erbjudanden och kan lista dem åt dig i en tydlig lista.