Myggfångare

De allra flesta är nog beredda att skriva under på att myggor verkligen kan vara ett irritationsmoment. Många har under årets mörkare årstider gått och längtat efter sommaren, då det plötsligt blir möjligt att sitta ute långt in på nätterna. Tråkigt nog kan dock myggor ibland ställa till så att de planerade myskvällarna på verandan förvandlas till en riktig plåga. Det gäller därför att snabbt skaffa en bra myggfångare som håller myggorna borta under sommarmånaderna.

fånga myggan

Gott om myggfångare på nätet

Om du börjar se dig om efter myggfångare så kommer du snabbt att kunna konstatera att det inte är svårt att hitta dem. Det finns flera butiker som tillhandahåller olika typer av myggfällor och myggfångare och du kan hitta gott om myggfångare på nätet. Fördelen med att handla online är att du både snabbare och enklare kan jämföra olika alternativ, jämföra priser i olika butiker samt läsa på mer om de olika alternativ som finns.


Naturligtvis är det dock inget tvång att handla på nätet. Om du vill läsa information om de olika myggfångarna online (på sajten Myggfångare.net finns mycket information) för att sedan gå till en lokal butik och handla går det naturligtvis precis lika bra. För många är det viktigare att gynna de lokala handlarna än att få det allra lägsta priset, och det är naturligtvis helt och hållet upp till dig att fatta ett sådant beslut.

Undvik att bli stucken

På webben kan du åtminstone ta reda på vilka möjligheter du har och vilken myggfångare som passar ditt behov. Det finns elektriska myggfångare som används inomhus. Dessa sätter du i eluttaget och de lockar då till sig myggor så att du förhoppningsvis slipper bli stucken medan du sitter i soffan och tittar på en bra film. Hur lång räckvidd dessa produkter har kan variera. Det kan vara klokt att läsa på förpackningen innan du köper något, så att du vet att räckvidden är tillräcklig. Om du inte hittar någon myggfångare med tillräcklig räckvidd kan du naturligtvis lösa det genom att köpa flera myggfångare och placera ut dem på lagom avstånd från varandra.

För utomhusbruk finns naturligtvis också myggfångare som hjälper dig att få njuta av sommarkvällen i lugn och ro. Det vanligaste är att välja en av de sorter som drivs av gasol. De är vanligtvis mycket effektiva, i synnerhet om du placerar dem rätt i vindens riktning och på tillräckligt avstånd från huset.

Kostnad för myggfångare

En intressant fråga är naturligtvis hur mycket en myggfångare kostar. Det finns dock inget riktigt enkelt svar på frågan. Det beror naturligtvis på vilken typ av produkt du är ute efter. Elektriska myggfällor för inomhusbruk går att köpa från 150 kronor medan de större gasolfällorna för utomhusbruk är betydligt dyrare. Dessa kostar ofta från 7000 kronor och uppåt, även om det naturligtvis kan finnas billigare varianter också.

Det som är viktigt att komma ihåg är att dessa har en helt annan räckvidd och kan säkerställa många så gott som myggfria somrar. Med tanke på detta kan det ses som en mycket bra investering, eftersom du och din familj kommer att kunna njuta av sommaren utomhus.