Populära bilmodeller i Sverige

Har du koll på vilka bilmodeller som är de populäraste här i Sverige? Inte? Då ska vi ta en titt på hur siffrorna sett ut det senaste året. Siffrorna kommer troligtvis inte göra dig särskilt förvånad. Det är riktiga klassiker som hamnade i topp 2019.

Volvo och Volkswagen – två riktiga favoriter

När man tittar på försäljningssiffrorna för 2019 kan man snabbt se att Volvo fortfarande är en sann favorit här i Sverige. Den bilmodell som det såldes allra flest av under förra året var Volvo V60, och den följdes av en annan Volvo, närmare bestämt V90. Även ett par andra modeller från tillverkaren hamnar högt upp på listan över sålda bilar; XC60 och XC40. Det ska dock nämnas att det räknas in både privata köpare och företagsköpare i dessa siffror. För den som enbart är intresserad av de privata köpen är det faktiskt en annan bilmodell som toppar listan, nämligen Volkswagen. Denna biltillverkare lyckas få in flera av sina modeller på topp tio-listan. Där hittar du såväl Volkswagen Golf som Volkswagen Tiguan och Passat. Det är uppenbart att privatpersoner här i landet tycker att denna biltillverkare gör sitt jobb bra.

Kia blir allt populärare

Ett annat bilmärke som klättrar i listorna är Kia. Denna biltillverkare är ledande på marknaden när det kommer till laddbara bilar, men även övriga modeller är omtyckta. På tio i topp lyckas de under 2019 få in två av sina modeller; Niro och Ceed. Denna tillverkare kan skatta sig lycklig, eftersom det här är ett varumärke som tycks växa sig allt starkare här i landet. Många privata köpare väljer bilar från just Kia.


Även Nissan på topp tio

Ytterligare en bilmodell kvalar in på topp tio. Det handlar om Nissan Qashqai. Den hamnar visserligen först på tionde plats, men även det innebär en hel del sålda bilar. Det ska också nämnas att stora och välkända märken som Opel och Ford inte har en enda bilmodell på listan över de populäraste bilmodellerna i Sverige. Med det i åtanke inser du nog att Nissan har lyckats bra som fått in en av sina modeller på denna lista.

Vad kommer sedan?

Vad följer då efter dessa tio bilmodeller? På platserna 11 till 20 hittar du fyra olika modeller från Toyota, två modeller från Skoda, en Mitsubishi och två BMW-modeller. Det blir med andra ord en rejäl blandning av bilmärken, vilket kan förklara att du förmodligen har svårt att bilda dig en uppfattning om bilarnas popularitet enbart genom att ta en titt på gatorna.