Banklån

Privata långivare

Om du har svårt att få lån av vanliga långivare, kan det kanske kännas lockande att leta efter andra alternativ. Många letar då efter detta via nätets sökmotorer. Ett alternativ som man då ofta stöter på, som många blir intresserade av, är att låna av olika privata långivare. Men är detta verkligen vettigt?

I vårt tycke är det inte det, av ett flertal olika skäl. För det första har det för det mesta visat sig att erbjudanden av det här slaget kommer från olika oseriösa aktörer. Det finns ju nämligen få privatpersoner som har ett intresse av att erbjuda denna typ av lån, utan det är främst personer som har någon baktanke, t.ex. att de inte alls vill erbjuda dig något särskilt förmånligt, som erbjuder sig att vara privata långivare.


Seriösa långivare

För det andra övervakas inte privata långivare på samma sätt som låneföretag i Sverige idag. Lånar man av en seriös lånegivare kan man nämligen känna sig hyfsat säker på att de följer alla gällande lagar och regler som finns för kreditgivning idag. Men detta är inte alls lika säkert om man lånar av en privatperson, som förstås inte behöver rätta sig efter några regler alls egentligen.
Det är även viktigt att påpeka att privata långivare faktiskt inte är det enda alternativet man har som en låntagare med lite svagare ekonomi många gånger, trots att det kan kännas som det.

Privata långivare

Istället finns det faktiskt flera seriösa låneföretag som gjort det till sin specialitet att hjälpa just lite mer utsatta låntagare också, och att ta ett privatlån av dessa, istället för olika privata långivare som man inte har någon som helst aning om, är betydligt säkrare och vettigare. Man kan dessutom lätt hitta dessa lite mer alternativa långivare med hjälp av sökmotorer, så man behöver absolut inte ha koll på dem sedan innan för att komma igång med att ta ett lån av dem.

Recension:

Privata långivare
Betygsatt av: Bankfakta
Betyg: 4.8/5