Promenadband

Det har visat sig i många studier att motion är viktigt för hälsan och välmåendet. Som tur är kan även vardagsmotion ge hälsomässiga fördelar och att ta regelbundna promenader kan räcka långt. När vädret är fint är det vanligtvis inga problem men vid regn och snö kan det många gånger ta emot. Ett promenadband är då väldigt bra att ha. Med ett sådant i hemmet kan du fortsätta motionera även om vädret ställer till problem. Det spelar ingen roll om det är för varmt eller för kallt ute, eller om det snöar eller blåser rejält. Med ett promenadband kan du alltid motionera utan att behöva slåss mot vädrets makter.

Att tänka på när du skaffar ett promenadband

Det finns många olika promenadband att välja på. Det är naturligtvis positivt eftersom det ger dig som kund många valmöjligheter. Det kan dock göra inköpet svårare och mer tidskrävande, eftersom du har fler alternativ.

Vad är det då du bör tänka på när du ska skaffa ett promenadband? Det finns förstås några faktorer att tänka på.

Prestandan – Naturligtvis bör du undersöka vilken prestanda de olika promenadbanden har innan du slår till. Du behöver till exempel kolla upp vilken maxvikten är, hur stor promenadytan är samt vilken prestanda motorn har.

Enkelhet – Det är bra att på förhand undersöka hur lätthanterad träningsdatorn är, samt vad den visar. Ser du till exempel puls och kaloriförbrukning? Är mätarna tillförlitliga? Är det lätt att göra inställningar och justeringar? Även om det kanske inte är den enskilt viktigaste faktorn så är det absolut bra om det är någorlunda enkelt att hantera träningsdatorn. Det kan också vara bra om det finns några förhandsprogrammerade träningsprogram, eftersom dessa kan göra din träning mer varierad och även roligare.

Funktioner – Har promenadbandet justerbar lutning? Är det tillfälligt robust och kraftfullt för att även kunna hantera jogging? Finns det förhandprogrammerade träningsprogram som hjälper dig att ta promenaderna till nästa nivå? Kolla upp vilka funktioner som erbjuds, som skiljer promenadbandet från mängden.

Du kommer även upptäcka att det finns skillnader i pris. Dels kan ett promenadband med fler funktioner och bättre prestanda naturligtvis vara dyrare. Det är inget konstigt med det och det kan helt klart vara värt att betala lite extra för ett mer robust band. Det kan dock även skilja i pris mellan likvärdiga promenadband baserat på butik. Se därför till att jämföra priser innan du slår till. Läs mer på Gaband.se.


Överväg löpband

Om du både vill kunna jogga och promenera på ditt band kan det vara klokt att istället överväga att köpa ett löpband. Dessa är visserligen ofta betydligt dyrare än promenadbanden men de är också mer robusta och hållbara. Deras motor är byggd för att kunna hantera olika hastigheter och högre hastigheter, men det är inte bara det som skiljer dem åt. Konstruktionen hos ett löpband är också betydligt mer stabil och solid och du behöver inte vara rädd att bandet ska gå sönder om du springer på det. Ett promenadband är byggt just för promenader och även om vissa av dem tål lättare jogging, så är de definitivt inte anpassade för löpintervaller.