Så gör du en lånekalkyl

Om du har bestämt dig för att ta ett lån, bör du förstås alltid stämma av så att detta verkligen är en bra ide, samt att du verkligen har råd med lånet det gäller innan du ansöker om detta. Detta är som tur är inte så svårt att göra, eftersom de flesta långivare idag erbjuder något som kallas för lånekalkyl på sina hemsidor. Dessa lånekalkyler har som mål att visa dig vad din månadskostnad för ett visst lån kommer att bli, så är du det minsta osäker på detta, är det en lånekalkyl du ska till hjälp!Lånekalkyler finns för alla typer av lån, från små blancolån till billån, bolån och allt däremellan. Ju större lån det är du tänkt ta, desto större anledning finns det förstås att försöka hitta en lånekalkyl.

Glöm dock inte att det lånekalkylen i regel visar är din första månadsbetalning på lånet. Det kan därför vara så att denna summa ändras under lånets löptid. I regel är det så att de månadsbetalningar man har på lånet längre fram är lägre än de resultat man får upp i lånekalkylen, vilket kan vara bra att tänka på.

Men var hittar man egentligen lånekalkylen för just det lån man vill ta?
Enklast gör man detta genom att gå in på den långivares hemsida som det är man kommer att ta lånet av, om det är så att man tar det. De flesta långivare har nämligen lånekalkyler direkt på sina hemsidor, så genom att bläddra runt där, tills du på hemsidan hittar just den låntyp som intresserar dig, bör du i regel hitta den lånekalkyl som är aktuell för dig. Följ sedan anvisningarna för just denna lånekalkyl noga (anvisningarna kan nämligen variera något mellan olika kalkyler), för att få fram rätt resultat.