Smslån kvällar och helger

Smslån på helger

De flesta som tagit smslån någon gång vet förmodligen att de flesta långivare som beviljar smslån har vissa begränsningar gällande när man kan få pengarna utbetalda, om man ansöker om lånet under kvällar, helger och så vidare. Kort och gott; under lite mer udda tidpunkter. Detta är på sätt och vis förståeligt, för visst är det väl ganska normalt att ett företag har vissa specifika öppettider?

Å andra sidan kan dessa öppettider vara nog så irriterande om det är så att man verkligen behöver pengar snabbt (det är ju trots allt därför man ofta tar ett smslån) under de lite mer udda tidpunkterna. Så hur ligger det egentligen till? Är det verkligen helt kört att få smslån kvällar och helger och andra lite mer udda tidpunkter eller inte?Svaret är att hos de flesta långivare är det dessvärre lite svårare att få smslån utbetalda under dessa tidpunkter, men det kan vara möjligt att få detta hos ett litet antal långivare, under vissa förutsättningar:

Den viktigaste förutsättningen

Den viktigaste förutsättningen är att du har ett bankkonto hos någon av storbankerna, dvs. Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB, dit du då vill ha lånet du tar utbetalt. Om det är så att smslånegivaren du ansöker om lånet av har en direktuppkoppling till den storbank du har, på grund av ett nära samarbete med dem, kan de ofta nämligen föra över pengar till denna bank även under lite mer ovanliga tider, t.ex. just under helgerna och kvällarna.

En annan förutsättning för att det ska gå fort att få ett snabblån under udda tider är att din låneansökan går igenom direkt, dvs. beviljas utan några som helst dröjsmål. Vill man vara helt säker på att man inte ska behöva vänta på att få sitt lån utbetalt alls, är det därför att rekommendera att man ansöker om lånet från en långivare som man kanske redan tagit lån av förr, eller som man av andra anledningar tror att man kommer att få lånet ganska lätt.

Smslån kvällar och helger

Vara noggrann vid själva låneansökan

Det är även en god idé att vara försiktig och noggrann vid själva låneansökan om man vill ha lånet utbetalt snabbt. Minsta lilla fel eller misstag på själva ansökningen kan nämligen leda till fördröjningar och ökade väntetider av olika slag. Så dubbelkolla gärna alla uppgifter du fyller i vid ansökningstillfället. Även om detta kanske tar lite längre tid, detta lönar sig nämligen i det långa loppet!

Så fungerar smslån

Ibland krisar ekonomin och en oväntad räkning uppstår framför ögonen. Kanske har du betalat av en stor faktura och diskmaskinen gick precis sönder? Det är inte alltid man har pengar sparat vilket är förståeligt. Idag är det dock lättare än någonsin att ta lån just för att det finns så många olika lån. Faktum är att du inte ens behöver lämna hemmet för att göra en låneansökan. Det enda du behöver är en mobil, surfplatta eller dator. Har du ett BankID kan du använda det för identifiering vilket är det lättaste sättet.

Detta då ditt BankID innehåller all information de behöver för att identifiera dig. Ett av de enklaste lånen att få är just smslån och här ska vi gå igenom själva ansökningsprocessen och annat som kan vara bra att veta. Vanligtvis brukar grundkraven vara att du ska vara svensk medborgare och ha ett mobilt BankID.

Ansöka om smslån - grundkraven är oftast att du ska vara svensk medborgare och ha ett mobilt BankID.

Ansökningsprocessen

En av fördelarna med att ta ett smslån är själva ansökningsprocessen. Den är väldigt enkel då du identifierar dig med ditt BankID och sedan anger hur mycket du vill låna. Du behöver även uppge dina personuppgifter och bankuppgifter. Därefter gör långivaren en kreditupplysning på dig och du får sedan ett svar antingen inom några minuter eller senare samma dag. Det är därför oerhört smidigt att ta ett smslån, oavsett om du ska ha lånet till en faktura eller till nöje. Till skillnad från andra lån brukar långivare inte fråga vad du ska använda lånet till.

Fördelar med sms-lån

Det finns många fördelar med att ta ett smslån. Vi alla vet paniken som uppstår när en oväntad faktura landar i knät. Smslån är till för att snabbt kunna erbjuda lån och därför betalar många långivare ut samma dag eller dagen efter. Vissa lån kan du till och med få in på bankkontot efter ynka 15 minuter. Långivare brukar vara väldigt tydliga med hur lång tid det tar att få in pengarna på kontot. Du kan därmed välja den långivare som passar dig bäst beroende på hur snabbt du behöver få pengarna.

Välj den långivare som passar dig bäst

Det är även ett plus att återbetalningstiden är kortare än andra lån. Vanligtvis brukar den ligga på omkring 30-60 dagar. Vissa smslån är även räntefria tack vare den korta återbetalningstiden. Har du en betalningsanmärkning är det inte helt kört då vissa godkänner folk med betalningsanmärkningar. Ett tips är att kolla igenom olika långivare för att se vilka som passar dina förutsättningar. På så sätt blir det också lättare att bli godkänd och du kan undvika allt för många kreditupplysningar.

Lånebelopp för sms-lån

Då smslån är ett snabblån kanske uppfattningen är att det mest rör sig om mindre belopp. Vanligtvis ligger beloppen mellan fem hundra kronor upp till flera tusen. Har du en bra kredit kan du få låna upp till så mycket som 40 000 kronor hos vissa långivare. Ingen dålig summa med andra ord då pengarna kommer in väldigt snabbt till kontot. För de som har betalningsanmärkningar eller inte har någon fast inkomst kan du fortfarande få sms-lån men var då beredd på att det kommer vara lägre lånesummor.