Snabblån 18 år

Snabblån 18 år

Om du är 18 år gammal och skulle vilja ta ett snabblån, kan detta bli svårt hos vissa långivare som erbjuder snabblån, eftersom många banker har högre åldersgränser än så, t.ex. 20 år eller 21 år. Anledningen till detta är att snabblånegivarna i början, när snabblånen precis lanserades, blev kritiserade eftersom de erbjöd snabblån även till mycket unga, dvs. precis myndiga, personer, som kanske inte var mogna nog att hantera dessa lån. Detta gjorde att många av dem skärpte sina regler, för att förhindra att 18 åringar tog dessa lån. Detta i sin tur är ju något som kan reta den som är 18 år och skulle vilja ta ett snabblån idag, men hur är det egentligen? Är det helt kört att få ett snabblån när man är 18 år?Svaret är att det är det inte, även om det kan vara lite svårare att hitta en lämplig långivare som 18 åring än vad det är som en äldre person. Men det finns fortsatt några långivare som kan erbjuda även 18-åringar snabblån. Ofta är det de lite mindre långivarna för snabblån, samt de lite nyare, så det handlar om att vända sig till de lite mer nischade långivarna, helt enkelt. Du bör även räkna med att du förmodligen inte kommer att ha lika många valmöjligheter gällande långivarna som den som är äldre.

Finn långivare för snabblån

Hur hittar man då en lämplig långivare för snabblån 18 år?

Detta gör du enklast via en sökmotor. Sök helt enkelt i en sökmotor som Google eller liknande efter en långivare av det här slaget. Du kommer förmodligen att hitta flera olika långivare som kan vara aktuella på detta vis, och kan då jämföra dem med varandra i lugn och ro för att hitta den allra bästa för just dig av dem.

Snabblån – vad ska man se upp med?

De flesta som hört talas om, eller läst om snabblån, har förmodligen hört diskussionerna kring dessa lån. Det här är nämligen ett ämne som det diskuterats och debatterats flitigt runt ända sedan lånen dök upp på marknaden. Många uppskattar dem, men det finns också många som varnar för dem. Som låntagare är det viktigt att inse att det finns två sidor av myntet. Det finns fördelar med dessa snabba lån, men det finns också saker som man bör se upp med. Vilka saker det handlar om ska vi ta en titt på.

Kort återbetalningstid

Det första man behöver ha i åtanke när man överväger att ta ett snabblån är att återbetalningstiden brukar vara kort. Många gånger har man bara 30 dagar på sig att betala tillbaka lånet i sin helhet. Nu är naturligtvis inte dessa lån lika stora som vanliga banklån, men det kan ändå handla om flera tusen kronor som ska betalas inom en månad. För den som har en relativt hög inkomst och bara saknar pengar för dagen kan det fungera bra, men för den med en låg inkomst och ständiga problem att få budgeten att gå ihop kan det ställa till en hel del bekymmer. Detta har lett till att många har hamnat i en cirkel av lån, där de tar ett nytt smslån för att kunna betala av det tidigare. Hela tiden med nya kostnader som följd. Det gäller med andra ord att fundera över om man kommer ha råd att betala tillbaka pengarna i tid. Annars bör man göra sitt bästa för att hitta en annan lösning på det plötsliga pengabehovet.

Hög ränta

Räntan på snabblånen är betydligt högre än räntan på vanliga banklån. På ett vanligt banklån är det vanligt med räntor mellan 4 och 6 %. De räntorna hittar man aldrig när det gäller dessa mindre snabblån. Här är det inte ovanligt att räntan ligger på mellan 20 och 40 %. Eftersom pengarna ska betalas tillbaka snabbt belastar visserligen inte räntan privatekonomin under någon längre period, men det är ändå bra att väga in denna aspekt i helhetsbilden när man funderar på att skicka in en ansökan om att få låna pengar.

Kontokrediter är också en typ av snabblån

Något som har blivit allt vanligare och allt populärare på senare år är kontokrediter. De fungerar ungefär som ett kreditkort, förutom att pengarna sätts in på bankkontot när man behöver dem. Precis som med ett kreditkort betalar man bara för den del av krediten som faktiskt används. Det som är viktigt att komma ihåg är att detta också är en typ av snabblån. Även här är räntorna höga och det är ofta samma långivare som erbjuder dessa krediter som erbjuder de vanliga smslånen. Det är viktigt att ha i åtanke att kostnaderna snabbt kan bli höga, och att den här typen av lån kan bli betydligt långvarigare än de mindre snabblånen. Att ha en kontokredit kan onekligen medföra en trygghet i vardagen, men det är viktigt att jämföra räntor och kostnader innan man väljer vilken man ska ansöka om.