Snabblån utan fast anställning

Idag är det inte bara vanliga löneanställda som tar snabblån, utan alla möjliga olika typer av människor. Detta gör att det nog kan vara bra att klargöra vad som egentligen gäller i de fall då man vill ta ett snabblån utan fast anställning. Om detta råder det nämligen ganska delade meningar, och ett vanligt missförstånd gällande detta är att det inte skulle gå att få snabblån utan fast anställning, men detta stämmer faktiskt inte, trots att detta i viss mån är sant för en del andra lånetyper.

Vill man t.ex. ta ett banklån eller ett bolån utan att man har en fast anställning, kan det nämligen bli svårt, då dessa lån i regel tas på betydligt större summor än ett snabblån. För de flesta snabblån är dock lånesummorna betydligt lägre, vilket innebär att de kan tas även av dem som saknar fast anställning eller har lite svagare ekonomi på andra sätt.Viktigt att känna till om ett snabblån utan fast anställning lockar är dock att du inte kan ta dessa lån om du helt saknar inkomst. Någon slags inkomst måste du nämligen ha att betala tillbaka lånet du tar med. Dock behöver detta inte nödvändigtvis vara en lön från en fast anställning, utan även andra inkomster kan användas för detta, t.ex. pensioner, ersättningar från a-kassan och så vidare. Det viktiga i sammanhanget är med andra ord inte vad det är för inkomst man har, utan att en inkomst faktiskt finns.

Snabblån utan fast inkomst

Hur mycket måste man då ha i inkomst för att få ett snabblån?
Det beror väldigt mycket på vilken lånegivare det är man vill ta snabblånet av, samt hur mycket det är man vill låna, samt en del andra faktorer. Det är därför svårt att ge något allmänt svar på detta, då det varierar från fall till fall.