Snabblån utan kontantkort

Som de flesta som någon gång tagit ett så kallat snabblån eller intresserat sig för att göra detta känner till, fyller mobiltelefonerna en viktig roll i låneprocessen för snabblån. Bland annat används ju mobiltelefonnumret som man använder sig av vid ansökan som en identifikationsmetod, för att kolla identiteten på den som söker om lånet. Detta gör att det är mycket viktigt att abonnemanget ifråga står på rätt person, dvs. den som söker om lånet.

Varför är då detta så viktigt?
Detta lägger lånegivarna stor vikt på eftersom det hjälper till att förhindra att folk ansöker om snabblån i andras namn, dvs. att snabblån missbrukas på olika sätt. Detta är förstås något som alla lånegivare i längden tjänar på, så detta är faktiskt inte något som man bör se som allt för negativt, ens om man är låntagare själv.Måste man ha ett riktigt abonnemang för att kunna ansöka om ett snabblån eller går det bra även med ett kontantkort?
De flesta lånegivare som beviljar snabblån vill att man har ett abonnemang i sitt eget namn för att man ska kunna ansöka om ett snabblån, men det finns även ett fåtal lånegivare som går med på att låna ut till en om man ”bara” har ett kontantkort. Även kontantkort kan ju numera nämligen registreras på specifika personer, man måste ju inte ha ett abonnemang för att ”stå för” ett telefonnummer idag. Skulle det vara så att ett visst kontantkort registrerats i ditt namn, kan du därför få ett snabblån tack vare detta hos vissa lånegivare idag, dock inte hos alla som erbjuder snabblån.

Snabblån utan kontantkort

Är det möjligt att ta snabblån utan kontantkort eller mobilabonnemang överhuvudtaget?
I regel är detta inte möjligt idag, eftersom som sagt telefonnumret spelar en viktig roll i sammanhanget. Däremot finns det för den som befinner sig i denna situation en del andra lånetyper som man kan ansöka om istället. Skulle du sakna både kontantkort och mobilabonnemang helt, rekommenderar vi därför att du försöker hitta en annan lånetyp som passar dig bättre, istället för att ta just ett snabblån.