Smslån

Snabblån

Så kallade snabblån kan låta som den optimala lösningen på alla pengaproblem som man har tillfälligt, och visst är det så att detta är en mycket smidig lånetyp, men många fördelar. Samtidigt är dock snabblån så specifika som lånetyp att man måste veta exakt hur de fungerar om man överväger att ta ett. Det är nämligen inte en lånetyp som passar alla låntagare eller alla tillfällen, så varje gång man överväger att ta ett snabblån måste man verkligen fundera noga på om detta är en bra ide eller inte. Men hur avgör man egentligen detta? Här kommer några förslag:

Fundera på hur länge du behöver låna pengarna
Snabblån är nämligen kända för att ha korta återbetalningstider, vilket betyder att de måste betalas tillbaka snabbt. Detta passar en del jättebra, medan andra stör sig på det. Vi rekommenderar därför att du börjar med att fundera på hur väl en kort återbetalningstid på lånet passar din situation just nu, när du vill ta lånet. Vanliga återbetalningstider är mellan 30, 60 och 90 dagar på dessa lån, men även andra återbetalningstider kan förekomma, beroende på lånegivaren man lånar av.Fundera på hur mycket du behöver låna
En möjlig nackdel med snabblån,, beroende på hur man ser på det, är att man inte kan låna hur stora belopp som helst med hjälp av denna lånemetod. Istället rör det sig om ett par eller några tusenlappar som möjliga lånesummor, och inte mer. Är det större summor än så du vill låna, kan det därför vara så att du måste välja en annan lånetyp. De exakta lånesummorna som man kan låna varierar dock mellan olika snabblånegivare, så det kan även vara värt att titta in på flera snabblånegivares hemsidor om man inte lyckas hitta en lånegivare som beviljar exakt det belopp man skulle vilja låna med en gång.

Snabblån

Hur snabbt behöver du ha lånet?
En av de största fördelarna med snabblån är att det går väldigt snabbt att få dessa lån. Ofta kan man t.ex. få pengarna utbetalda redan samma dag som man ansöker om lånet. Vi rekommenderar därför verkligen detta lån för alla som tycker att det brinner i knutarna lite grann. Andra lån brukar nämligen inte alls vara lika lätt att få med lika kort varsel.

Vad är du beredd att betala för lånet?
Det är nämligen viktigt att ha i beräkningen att ett snabblån i regel kostar mer, åtminstone om man tittar på den så kallade effektiva årsräntan på lånet, än andra lån. Detta är dock i regel inget större problem för de flesta, eftersom man inte har lånet under lika lång tid som mer traditionella lån, men det är samtidigt en viktig sak att känna till, då detta kan göra att t.ex. väldigt kostnadsmedvetna låntagare väljer bort denna lånetyp.


Har du ett eget bankkonto samt mobiltelefonabonnemang?
Detta är nämligen två av grundförutsättningarna hos de flesta lånegivare som beviljar snabblån, eftersom så väl bankkontot som telefonabonnemanget används som identifikationsmedel för dig som låntagare. Har du inte båda dessa, eller saknar något av dem, kan det därför bli svårt för dig att få ett snabblån, och det kan därför vara nödvändigt för dig att titta på andra låneformer istället.