Stödstrumpor för bättre cirkulation

Stödstrumpor är bra att ha.

Har du upplevt en känsla av trötthet i dina fötter och ben efter att du under en längre stund varit stillasittande eller stående? Detta är inget ovanligt, men det kan leda till oönskad smärta och värk som du önskar bli av med. Stödstrumpor kommer i många olika modeller och för dig som är gravid finns ett par specialanpassade som gör din graviditet något lättare. Denna strumpa kommer med en mängd fördelar för dig att ta del av om du väljer att införskaffa dig ett par. En godare cirkulation samt flöde av blod, till minskad risk för blodproppar och en godare läkningsprocess.

Därför ska du använda stödstrumpor

Stödstrumpor lämpar sig för samtliga, oavsett ålder. Detta är ett hjälpmedel i vardagen som allt fler uppmuntras till att nyttja och använda sig utav för att få godare och friskare tillvaro. Strumpan har bevisats ge goda effekter. Den har en förmåga att mildra och minska svullnad i både fötter och ben, den förbättrar vår blodcirkulation samt vårt blodflöde, den reducerar mycket av risken att drabbas av blodproppar efter operation, minskar tryck på muskler och vener samt att den har en god effekt på åderbråck. Det står klart för oss att stödstrumpan ger oss många goda fördelar för oss att ta del av, och vi kan förstå att så många redan idag använder sig av detta hjälpmedel.

Stödstrumpor efter operation

Har du genomgått en operation eller ska du kanske göra detta rekommenderas du att införskaffa dig ett par stödstrumpor. Operationer kan komma att ge upphov till biverkningar som skapar ett obehag hos oss. Detta kan vara biverkningar som svullnad i ben och fötter, oönskade blåmärken samt att blodproppar kan uppstå i benen. Stödstrumpor gör det möjligt till att få en godare blodcirkulation, och detta är mycket viktigt vid en läkningsprocess. När vi genomgått en ingrepp är det mycket viktigt att blodet kan pumpas i vår kropp på ett korrekt sätt för att tillgodose hela kroppen, och inte minst den del där ingreppet skett, med friskt blod och syre. Stödstrumpan hjälper dig i detta och blir därmed det utmärkta hjälpmedlet för dig som nyligen, eller som ska, genomgå en operation.

Stödstrumpor efter operation

För gravida

Stödstrumpor är mycket bra att använda, och inte allra minst under en graviditet. När vi genomgår en graviditet utsätts vår kropp för mycket press. Vi kan komma att svullna, vätska samlas och skapar ett tryck i fötter och benen samt att vi går upp i vikt. Vid viktuppgång skapas ett ökat tryck på våra vener i bäckenet när vår livmoder växer vilket reducerar möjligheterna för blodet att på ett enkelt sätt kunna transporteras åter till hjärtat från bäckenet. Vi utsätts för ett enormt tryck. Det finns idag speciellt anpassade stödstrumpor för dig som är gravid. I ett tidigt skede av graviditeten kan du välja att använda dig av en vanlig låg strumpa för att senare byta upp dig till en knähög samt en speciellt utformad strumpbyxa.

Hitta din storlek av stödstrumpor

Hitta din storlek

När du nu ska ge dig på jakt med att köpa din stödstrumpa är det mycket viktigt att du köper rätt storlek. Att utgå från din skostorlek är en god början för att finna rätt. Andra mått att ta i beaktning när du ska finna din storlek är att ha vetskap om dina mått på ankel samt din vad. Med hjälp av ett måttband kan du enkelt mäta den smalaste delen av din vad samt den tjockaste delen på din vad för att finna rätt. Mätningen uppmuntras du att göra på morgonen innan ditt ben hunnit svälla något avsevärt. Att ha rätt storlek på din stödstrumpa kanske inte låter viktigt men om du använder dig av en felaktig storlek tar du inte del av de alla fördelar som finns. Är du osäker kan du besöka en fysisk butik för att få god hjälp i sökandet.