Smslån

Telefonlån

Så kallade telefonlån, eller smslån, som de också kallas då man kan ta dem via sms och sin telefon, är väldigt populära idag. Anledningarna till detta är flera.

För det första är telefonlån betydligt smidigare att ansöka om än de flesta andra lån, eftersom du kan sköta hela ansökningsprocessen via din telefon om du vill det. Alternativt kan du även med några enkla knapptryckningar ansöka om lånet via lånegivarens hemsida i många fall, även det är förstås betydligt enklare än att ansöka om lånet via massvis med pappersformulär och liknande, som ofta är standard för andra lån.För det andra får man sitt telefonlån väldigt snabbt i de allra flesta fall. Är det bråttom med lånet av en eller annan anledning, är därför ett telefonlån det givna alternativet, på grund av snabbheten.

Varför ansöker då inte alla om telefonlån så fort de behöver ett lån?
Detta kan man inte alltid göra, eftersom telefonlån enbart kan tas på mindre summor. Man kan därför inte låna hur mycket som helst med hjälp av dessa lån, utan de lämpar sig enbart för dem som vill låna mindre summor. De möjliga lånesummorna för denna typ av lån brukar ligga på mellan 1 000 kronor och 8 000 kronor hos de flesta lånegivare. Vill man låna mer än så, måste man därför ta en annan typ av lån.

Telefonlån

För det andra är telefonlån i regel något dyrare än vanliga, mer traditionella lånetyper. Detta är i regel inget större problem, eftersom man oftast tar telefonlån på mycket korta tider, då återbetalningstiden på dessa lån brukar vara kort, dvs. mellan 30 och 90 dagar, men skulle man ta ett telefonlån med en mer sedvanlig återebtalningstid, skulle detta lånet bli väldigt dyrt, vilket gör att en del drar sig för att ta dessa lån.

Telefonlån passar därför främst för den som ändå vill betala av sitt lån så snabbt som möjligt.