Tjäna pengar online

Tjäna pengar online

Guide – tips på hur du tjänar pengar online
Dagens teknik har öppnat en rad med nya och stora möjligheter. En av dessa är möjligheten att tjäna pengar på nätet. Allt du behöver tillgång till är en dator/surfplatta/mobiltelefon och en internetuppkoppling. I den här guiden kommer vi gå igenom ett antal olika exempel på hur du kan börja tjäna pengar online.

Möjligheten att tjäna lite extra pengar via nätet är något som lockar fler och fler personer. De flesta håller med om att det är trevligt att tjäna en liten extra inkomst. Visa väljer till och med att arbeta online som heltidsjobb. Oavsett hur mycket du vill jobba på nätet måste du börja med att välja vad du ska jobba med. Vill du ha ett jobb som kräver en del från dig eller önskar du skapa en mer passiv inkomst?

Det finns en rad med alternativ du kan välja mellan. Vi kommer gå igenom ett antal av dessa här nedan samt ge dig tips på hur du kommer igång och annat som kan vara bra att känna till.

5 sätt att tjäna pengar online

Det finns som sagt väldigt många sätt du kan tjäna pengar på nätet. Vilket alternativ som passar dig bäst kan variera från andra personer. Tänk efter på vilka kunskaper du har samt om du vill ha ett ”riktigt” extrajobb eller om du endast vill tjäna mindre summor då och då. Här kommer vi gå igenom 5 sätt du kan tjäna pengar på via nätet.

1. Jobba som frilansare

Ett av de allra vanligaste och populäraste sätten att tjäna pengar på nätet är genom att bli frilansare. Det fungerar både som ett heltidsjobb eller för att dra in en liten extrainkomst. Du bestämmer helt enkelt själv hur ofta och hur mycket du vill jobba. En fördel med att jobba som frilansare på nätet är att du kan hitta kunder över hela världen. Företag kan dessutom anlita dig som frilansare oavsett var du befinner dig.

Jobba som frilansare

Hitta din nisch och gör research

När frilansjobb först kom till var det främst programmering, SEO, webbdesign samt marknadsföring som gällde. Idag däremot är det möjligt att tjäna pengar på de flesta datortjänster du kan utföra, allt från att skriva texter, översättning och så vidare. Det första du bör göra är att hitta din nisch, tänk efter på vilka kunskaper du har och hur du kan använda dessa till att tjäna pengar.

Skapa en profil och en portfolio där du visar vad du kan göra. Det finns speciella marknadsplatser som riktar sig till just frilansare. Ju fler profiler du skapar desto större chans har du att bli upptäckt av företag. Du bör dock även räkna med att det är du själv som måste kontakta företag och ansöka om jobb.

4 tips på hur du lyckas som frilansare

1. Fokusera på din grej

När du hittat din nisch rekommenderas det att du håller dig till denna. Fokusera på det du är säker på att du klarar av. Erbjud endast ett par tjänster och lägg allt du har på dessa. Fortsätt även alltid att öva och utöka dina kunskaper inom området. Genom att verkligen visa vad du går för, och genom att göra ditt yttersta för att stå ut bland alla andra frilansare, kommer du förhoppningsvis locka fler företag. Det i sin tur kommer att leda till fler jobb vilket leder till större inkomst.

tips på hur du lyckas som frilansare

2. Skapa en fantastisk portfolio

Portfolion är en av de viktigaste aspekterna. Frilansare som underskattar vikten av sin portfolio kommer snabbt inse att det var ett misstag. Lägg ner ordentligt med tid på att visa vem du är och vad du klarar av. Exempel på vad en portfolio bör innehålla är arbetsprover, exempel på jobb du gjort tidigare och kundreferenser.

3. Var ärlig med vem du är och vad du kan

När du jobbar som frilansare är det du själv som är varumärket. Företag vill veta vem du är så var ärlig. Göm dig inte bakom vad du tror företagen tycker om. Lägg ner tid på att visa vem du är och stå sedan för det, var stolt.

4. Håll ett öga på sifforna

Vill du jobba som frilans på heltid måste du hålla koll på siffrorna, genom att ställa upp en budget. Tänk efter på hur mycket du måste jobba under en månad för att försörja dig. Räkna dock med att det kan ta ett bra tag innan du börjar tjäna tillräckligt med pengar. Ju mer du jobbar desto bättre blir du. Ju bättre du är desto mer kan du ta betalt för dina tjänster.

2. Sälj dina foton och bilder

Skulle du vara intresserad av fotografering kan du omvandla det från hobby till jobb. Det finns hemsidor där du skapar ett konto, laddar upp bilder och får betalt varje gång någon laddar ner en.

Sälj dina foton och bilder

För att lyckas få en hyfsad inkomst gäller det att du har ett intresse för vad du gör, precis som vid alla andra jobb. Du måste hela tiden ta nya bilder och se till att din bildportfolio hela tiden växer. Med ett stort antal bilder kommer din chans att sälja bilderna öka. Det allra viktigaste är att dina bilder har en hög kvalitet.

Du bör även ha motivation till att förbättra dig hela tiden. Genom att lära dig vinklar, ljus och hitta unika och intressanta motiv kommer du lättare kunna ta säljande bilder. Det är viktigt att du har ett antal bilder för att komma igång. Genom att ladda upp dessa till en bildförmedlingssajt kommer du förhoppningsvis nå kunder som blir intresserade.

Hur mycket du kan tjäna på att sälja dina foton och bilder varierar. Det beror helt enkelt på hur många bilder du har laddat upp samt hur unika det är. I de flesta fallen kommer du få betalt varje gång kunder köper en bild. Sedan finns det företag som köper bilden plus ägandet av den. Det innebär att du endast kan sälja den bilden en gång. Men samtidigt kan detta dra in en lite större summa pengar.

3. Gör undersökningar

Ett lätt och gratis sätt att börja tjäna lite pengar är genom betalda undersökningar. Det finns flera företag som betalar dig för att svara på ett antal frågor. Samtidigt kommer du hjälpa företag att samla in informationen de vill ha. Vissa företag betalar väldigt bra för just kundundersökningar.

Tjäna pengar på undersökningar.

Det tar inte lång tid att komma igång. Det allra första du måste göra är att leta efter sidor som erbjuder betalt för undersökningar och enkäter. Sedan är det bara att registrera dig och vänta på att bli inbjuden. Detta är dock ett sätt att endast tjäna lite extra pengar. Det är svårt att försörja sig helt och hållet genom att svara på undersökningar.

Kom igång så här:

  • Leta efter hemsidor som erbjuder betalt för undersökningar och registrera dig där.
  • Ta en titt i e-posten efter bekräftelsemejlet och bekräfta ansökan.
  • Fyll i uppgifterna som efterfrågas.
  • Sedan är det bara att vänta på att bli inbjuden till uppdragen.

4. Tjäna pengar på din hemsida

Ett populärt sätt att tjäna pengar på nätet idag är genom en blogg eller egen hemsida. Det finns de personer som lyckas tjäna enorma summor. Dock får du räkna med att det kommer krävas en hel del jobb. För att tjäna pengar måste du nämligen ha en stor mängd besökare.

Tjäna pengar på din hemsida

För att tjäna pengar på din hemsida/blogg måste du samarbeta med andra företag. Det är genom annonser som du kan börja dra in några kronor. Skulle du lyckas marknadsföra en produkt eller tjänst så pass bra att flera personer köper den kommer din inkomst även bli större. Du kan nämligen få en provision vilket kan vara upp till 20 procent.

Det du behöver för att verkligen lyckas tjäna pengar på din hemsida är ett webbhotell och ett affiliatenätverk. Är du osäker på vad detta är rekommenderas det att du börjar med att göra research. Kom även ihåg att det inte kommer börja ramla in pengar på direkten. Du måste ha tålamod och verkligen lägga ner tid på din blogg/hemsida.

5. Podcast

Ett sista sätt att tjäna pengar på nätet är genom att börja med en podcast. Det är ett bra alternativ om du gillar att prata istället för att sitta framför datorn och skriva hela tiden. Det viktigaste är att du har intressanta ämnen att prata om, en bra mikrofon och självklart sponsorer och reklam. Med en sponsor får du då betalt för att sprida sponsorns företag/tjänst/produkt.

Börja med en podcast
Ju större lyssnarkrets du har desto mer kan du tjäna. Tänk även på att ladda upp nya avsnitt regelbundet för att inte förlora några lyssnare.

Skulle du vara intresserad av att börja med en podcast är det viktigt att du förstår dig på hur du får sponsorer och hur du skapar en intressant podcast. Det allra viktigaste är att du pratar om ett ämne du är intresserad av samtidigt som du riktar dig till den önskade målgruppen. Det är även viktigt att du marknadsför din podcast så fler kan hitta den. Det finns flera tjänster där du kan ladda upp dina avsnitt men om ingen känner till dig och din podcast är chansen liten att de kommer hitta den utan marknadsföring.