Vilken bank ska jag ansöka om lånelöfte av?

Att det är bra att ha ett lånelöfte innan man ger sig in i budgivningen om en bostad känner många till, men vad som inte alltid är lika tydligt är kanske vart man helst ska vända sig när man vill ha ett lånelöfte. Här kommer därför en kort guide till detta.

Varför är det viktigt att tänka igenom vem man ansöker om ett lånelöfte av?
Detta är viktigt eftersom det inte är bra att ansöka om lånelöften från allt för många olika möjliga bolånegivare. Detta tyder nämligen enligt en del långivare på dåligt kreditbeteende, och kan därför göra att man faktiskt får avslag på sin låneansökan när man väl skickar in den, så detta är något man bör undvika. Istället gör man klokt i att välja en eller ett par långivare som man faktiskt skulle vilja ta ett bolån av när det väl kommer till kritan, och sedan ansöka om ett lånelöfte av just dem.Värt att komma ihåg är dock att olika bolånegivare erbjuder olika förmånliga bolån, så du bör inte välja vilken bolånegivare du helst tar ditt bolån av på måfå, åtminstone inte om du i framtiden vill ha ett så förmånligt bolån som möjligt, vilket förstås är något som de flesta vill.

Vad ska man då göra när man väljer var man ansöker om ett bolånelöfte?
Innan man gör detta tycker vi därför att man ska jämföra flera olika bolånegivare, deras bolån, deras bolånepriser och allt annat som rör lånen, med varandra, för att på så sätt försöka hitta det mest förmånliga bolånet. Detta kan vara lite tidskrävande, men gör i regel att man kan spara stora summor så småningom, när man väl tar lånet, så ta dig denna tid, med tanke på din framtida ekonomi!

När du väl sedan tycker att du har så pass bra koll på bolånemarknaden att du kan avgöra vilken bolånegivare som passar just dig bäst, både prismässigt och annars, kan du ansöka om bolånelöfte från dina toppalternativ som du kommit fram till. (Dock inte av för många av dem, som vi nämnde tidigare!)