Webbhotell

Du har säkert hört ordet webbhotell ett flertal gånger, men vad är det egentligen för något? Svaret är att ett webhotell är en plattform som gör det möjligt för den som vill att publicera en hemsida, en blogg eller något annat på webben utan att ha en egen server. Det finns kostnadsfria webbhotell som drivs med hjälp av reklam, men det finns också många webbhotell där användarna betalar för att få ett utrymme på webben.

Välja webbhotell

Att välja webbhotell är inte alltid så lätt. Det finns många att välja mellan och det finns som tidigare nämnts både kostnadsfria alternativ och sådana du betalar för att använda. Vilket du ska välja beror dels på vad det är du vill publicera men också syftet med publiceringen. Om du till exempel har eller planerar att starta ett företag och vill starta en hemsida i marknadsföringssyfte, bör du välja ett alternativ där du slipper reklam. Då är det bättre att betala en summa årligen eller månadsvis.

Det ger ett mer trovärdigt intryck att ha en sida fri från reklam. Det kan för övrigt också vara så att du vill driva en blogg där du kanske vill sälja reklamutrymme. Då är det viktigt att det inte finns annan reklam på sidan. En annan anledning till att välja ett alternativ där du betalar för ditt utrymme är om du planerar att lägga upp många bilder. Det brukar nämligen finnas en utrymmesbegränsning om du väljer ett gratisalternativ. Det innebär att du troligtvis kommer bli tvungen att uppgradera ändå relativt snabbt, och det kan då vara bättre att göra ett väl genomtänkt val redan från början.


Om du har kommit fram till att välja ett av de webbhotell som tar betalt för sina lösningar så finns det dock fortfarande en del beslut att fatta. Det finns gott om sådana företag att välja mellan. Du bör jämföra alternativen och se vilket som verkar bäst. Titta på villkoren. Vilka priser är det som gäller? Vilka olika lösningar finns att välja mellan? Hur mycket utrymme behöver du och vad vill du ska ingå? Hur många e-postadresser behöver du som är kopplade till hemsidan? Behöver du registrera domännamn? Baserat på dina svar kan du välja det mest lämpliga webbhotellet.

Viktigt att tänka på

När du ska välja webbhotell finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Du bör inte låta dig lockas att välja det billigaste webbhotellet enbart baserat på just priset. Ta en titt på tillgängligheten. Det är viktigt att tillgängligheten är så nära 100 % som möjligt. Du kommer att förlora besökare om webbplatsen ofta ligger nere. Din trovärdighet kan dessutom påverkas negativt av detta. Extra viktigt är detta naturligtvis om hemsidan hör till ditt företag eller om du driver en webbutik, men tillgänglighet bör alltid vara en viktig faktor. Fler tips hittar du på webbhotellsguiden Webhotell.de.

Lagringsutrymme är en annan viktig faktor. Se till att verkligen utvärdera vilken kapacitet du kommer att behöva och välj ett alternativ som kan möta dina krav. Titta också på trafikkapacitet och se till att webbhotellet kan leverera en tillfredsställande lösning.